Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tovarăşii lui Sgîrcitu, arestaţi pentru scandalul de la Gropeni

* de altfel, ei sunt inculpaţi şi în dosarul referitor la devastarea discotecii lui "Piciu", în care este judecat şi Titi Sgîrcitu * în urmă cu o săptămână, cei trei, alături de alţi indivizi, l-au bătut pe un tânăr cu tot ce le-a picat la mână

Trei apropiaţi de-ai lui Titi Sgîrcitu au ajuns în spatele gratiilor după ce au provocat scandal la o discotecă din Gropeni şi au agresat un localnic. De altfel, aceştia sunt şi "colegi" de dosar cu Sgîrcitu, în procesul în care sunt acuzaţi că au devastat discoteca lui "Piciu" din Tichileşti. Iniţial, magistraţii de la Judecătoria Brăila i-au lăsat pe scandalagii liberi, fără să ia în calcul faptul că au antecedente penale şi au mai fost trimişi în judecată pentru acelaşi gen de infracţiuni. Ieri, la mai bine de o săptămână de la comiterea faptelor, Tribunalul Brăila a reanalizat situaţia şi a decis că tinerii prezintă pericol social.

Incidentul s-a consumat în ziua de 9 mai, când agenţii de la Postul de Poliţie Comunală Gropeni au intervenit într-o altercaţie produsă pe terasa discotecii din localitate, unde Fănel Drăgan (28 de ani), Tudorel Roşca (26 de ani), Stănel Zăvoiu (23 de ani), Adrian Scarlat (22 de ani) şi Iulian Creţu (20 de ani) îl loveau pe Ionel Gurgu (20 de ani) cu scaune, sticle şi cu o sabie. Scandalagiii au încercat chiar să-i oprească pe poliţişti să ajungă la locul cu pricina, motiv pentru care s-au ales cu dosar penal pentru împiedicarea organelor de poliţie de a lua măsurile necesare pentru menţinerea ori restabilirea ordinii publice. În plus, ei sunt acuzaţi şi de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, lovire sau alte violenţe şi port fără drept de armă albă. Cercetările au stabilit că totul a plecat de la nişte conflicte anterioare care s-au declanşat după ce unul dintre agresori a scos o sabie de sub o masă, moment surprins de camerele de supraveghere din discotecă. În acea zi, suspecţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind apoi prezentaţi instanţei de judecată, care a dispus faţă de Adrian Scarlat măsura obligării de a nu părăsi ţara, în cazul celorlaţi fiind luată măsura de a nu părăsi localitatea. "Ieri, în urma recursului formulat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila împotriva deciziei instanţei de judecată de respingere a propunerii de arestare preventivă, Tudorel R., zis «Miza», Stănel Z., zis «Vrăbioiu» şi Iulian C., zis «Burtă», toţi din localitatea Gropeni, au fost arestaţi preventiv pentru primele 29 de zile", a precizat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Poliţiei brăilene.

Suspecţii au fost prezenţi în sala de judecată, însă au plecat înainte ca poliţiştii să intre în posesia mandatului de arestare. Câteva zeci de minute mai târziu, ei au fost găsiţi şi reţinuţi de lucrătorii Serviciului de Investigaţii Criminale în Promenada Mall.

Trei dintre agresori se liberaseră de curând din închisoare

Pentru Roşca şi Zăvoiu, week-end-ul în care a avut loc incidentul era primul lor sfârşit de săptămână în libertate, după ce stătuseră într-o închisoare din Grecia mai bine de doi ani. Împreună cu ei a stat închis şi Tudorel Sgîrcitu, nepotul lui Titi Sgîrcitu, cei trei fiind acuzaţi că s-au asociat în vederea comiterii mai multor furturi din societăţi, unde au pătruns prin efracţie, în perioada octombrie 2006 - ianuarie 2007. Ei au jefuit firme din localitatea Chania, de unde au sustras bijuterii şi aparatură electronică în valoare de 130.000 euro. Cei trei au fost reţinuţi în noiembrie 2007, în baza mandatelor europene de arestare emise de autorităţile elene, la o lună după ce au devastat discoteca lui "Piciu" din comuna Tichileşti. În acelaşi dosar este judecat şi Titi Sgîrcitu, despre care anchetatorii spun că a dat buzna în local, a folosit un pistol cu gloanţe de cauciuc cu care a tras în geamuri şi l-a lovit pe barman cu tocul armei în cap. Acuzarea precizează că inculpaţii au distrus mobilierul şi aparatura din discotecă şi l-au bătut pe barman din pricina unor neînţelegeri avute cu patronul.

De precizat că proaspăt liberat din închisoare era şi Iulian Creţu, condamnat pentru furt, în timp ce victima îşi aştepta sentinţa pentru un viol.
Categorie articol: 

Comentarii