Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Totuşi este trist în lume: Rizea rămâne în PSD

Numele lui Rizea a fost pomenit de presa centrală ca făcând parte din gaşca de pesedişti care se pregătesc să plece din partid pentru a se alătura proiectului politic iniţiat de Vanghelie şi Geoană. În acest context, fiind întrebat de ziarul Obiectiv dacă este adevărat că vrea să plece din PSD, deputatul Rizea a tras aer în piept şi a spus răspicat, ca să audă şi ăia de la Întorsura Buzăului: "Eu nu plec nicăieri din PSD. Asta ca să fie treaba clară! Ar fi şi culmea, după ce m-am declarat de atâtea ori împotriva traseismului politic, să fac tocmai eu o asemenea greşeală".
Amuzant mi se pare faptul că Rizea a vorbit ca şi cum pesediştii stăteau cu sufletul la gură aşteptând să afle ce anume va decide el. Ca şi cum de hotărârea pe care urma să o ia Rizea, ar fi depins soarta partidului pe plan local şi, implicit, a miilor de membri ai partidului roşu la Brăila. Gata, acum că deputatul Rizea a anunţat că rămâne în PSD, întregul oraş poate răsufla uşurat, ghioceii pot înflori liniştiţi iar francul elveţian poate să descrească în tihnă. Nici cutremurul ăla baban prezis de specialiştii în cutremurologie nu cred că va mai veni în 2015, odată ce nenea Rizea a spus că nu pleacă nicăieri din PSD.
În realitate, lucrurile stau cam aşa. Deputatul Rizea este pe făraş (vezi declaraţiile războinice ale lui Liviu Dragnea făcute la adresa lui Rizea, chiar la Brăila) însă el este încă tolerat în partid pentru că pur şi simplu este o cantitate neglijabilă. De fapt, ca să o spunem pe aia dreaptă, Rizea este acum un nimeni în PSD, nu că el ar fi fost vreodată mare piesă în partid. Dar acum chiar că nu mai contează deloc, fiind un soi de ajutor de câine lup.
Interesant mi s-a părut însă că Rizea a recunoscut că a purtat discuţii cu alde Vanghelie şi Geoană, însă a decis să rămână în PSD. Probabil că nu i-a convenit ce i-au oferit ăia, aşa că a spus că mai bine să rămâne prost la oraş decât în satul altora fruntaş. Habar nu am cum se va termina măcelul în PSD, adică dacă tandemul Ponta-Dragnea va supravieţui ori ba, însă aş putea să pun pariu că Rizea nu va mai avea multe zile în partid, în cazul în care Ponta o să reuşească să îşi păstreze funcţia supremă în partid. Rizea a picat în dizgraţie la centru, şi nici în filiala locală nu se simte prea bine. Poate că aici, la Brăila, Rizea a lăsat capul jos în faţa noului şef Mihai Tudose, însă la Bucureşti apele sunt tulburi pentru el. Iar pe Rizea nu îl interesează altceva decât garanţia că va prinde un colegiu bun la alegerile parlamentare viitoare (la termen sau anticipate), astfel încât să fie încă alţi 4 ani parlamentar. Problema este că, în final, tot Bucureştiul va decide ce şi cum, aşa că este foarte probabil ca Rizea, care tocmai a decis să rămână în PSD, să fi rămas fix degeaba în partidul condus acum de Victor Ponta.

 
Categorie articol: 

Comentarii