Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Toti cei sapte militari cercetati pentru furtul de la Ciorogarla, arestati

Cei patru care intrasera liberi in sala de judecata au primit mandate de arestare pentru 25 de zile. Astfel, sergentul Marian Tudorache, caporalul Marian Dinu, caporalul Cristian Radu si soldatul Nicusor Nita, acuzati de savarsirea infractiunii de calcare de consemn, vor fi dusi in arest.
Magistratii Tribunalului Militar Teritorial au declarat secreta sedinta de marti, in care s-a judecat recursul celor trei militari arestati preventiv in dosarul furtului de arme de la Ciorogarla si cel al procurorilor impotriva deciziei de a ii lasa in libertate pe ceilalti patru militari.
Instanta a luat decizia in unanimitate, motivand ca procesul se afla in faza de urmarire penala si orice informatii oferite in plus ar putea sa incurce ancheta. La sedinta secreta nu pot participa decat avocatii si inculpatii, accesul presei fiind interzis.
Mama unuia dintre militarii arestati preventiv pentru furtul armelor de la o unitate militara din Ciorogarla, Ioan Petrica, a declarat, marti, ca anchetatorii nu au perchezitionat pana acum locuinta fiului sau. Mama lui Ioan Petrica, Niculina Petrica, a mai spus ca este posibil ca unele amprente ale fiului sau, care au fost gasite pe unele cutii din depozitul de arme, sa fi ramas de la ultimul inventar facut de fiul sau in urma cu cativa ani. Femeia a adaugat ca fiul sau, care locuieste impreuna cu ea, cu sotia si cu doi copii, sta in comuna Rosu.
Avocatii din cazul furtului de arme au sustinut, vineri, 13 februarie, ca nu au vazut in actele procurorilor depuse la dosarul prin care au cerut arestarea preventiva a celor sapte militari din cazul furtului de arme de la Ciorogarla o evidenta a numarului de arme furate.
Avocatii le-au mai declarat jurnalistilor, la iesirea din sala de judecata, ca nu au vazut nici macar un inventar al armelor din depozit.
Unul dintre avocatii celor patru militari eliberati pe 13 februarie de instanta a aratat ca principala acuzatie a procurorilor militari in cazul clientilor sai a fost aceea ca in intervalul de timp 21.00-9.00, din noaptea de 27 spre 28 ianuarie, acestia nu ar fi verificat sigiliile depozitului.
Reamintim ca doar trei dintre cei sapte militari retinuti, pe 12 februarie, de procurori, in cazul furtului de arme de la Ciorogarla au fost arestati preventiv, vineri, de judecatorii Tribunalului Militar Bucuresti. Cei trei sunt acuzati de furt calificat si de nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Este vorba despre sergentul major Ionut Gagea, caporalul Ion Petrica si caporalul Marius Tudorache.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii