Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tort de fructe pentru ursul Stelica

La Gradina Zoologica Braila a fost petrecere, simbata, 10 ianuarie. Ursul Stelica, nascut in captivitate acum doi ani, si-a serbat ziua, cu tort de fructe, ciocolata, bucati mari de cascaval si iaurturi fara numar. Fiindca, la virsta asta, Stelica este capricios nevoie mare, nu a impartit tratatia decit cu mama lui, Elvira, o ursoaica de 26 de ani, veterana parcului zoologic brailean. Putin intimidati de prezenta numeroasa a ziaristilor cu camere foto si aparate de filmat din jurul tarcului lor, cei doi ursi au dovedit ca au maniere, savurind tacticos si fara graba iaurturile imprastiate de ingrijitori prin tot parcul si lasind la urma deliciul tortului de fructe.
La Zoo Braila a devenit deja traditie sa se serbeze cu tort ziua de nastere a lui Stelica. A inceput acum doi ani, cind acesta avea doar citeva saptamini si arata ca un ghemotoc de blana cu urechi, si continua si acum, cind a depasit-o la dimensiuni pe mama lui. Ursoaica Elvira are peste 26 de ani, o virsta destul de inaintata pentru specia sa. Ea se afla in Gradina Zoologica Braila inca din
1983, cind s-a inaugurat acest obiectiv. Pina in 2007 a convietuit cu Stelica Senior, tatal sarbatoritului. Masculul a decedat de batrinete, ceea ce pare sa fi fost norocul juniorului. Asta deoarece angajatii Parcului Zoo sint de parere ca Elvira n-a mai crescut nici un pui pina acum fiindca toate progeniturile au fost mincate, de-a lungul timpului, de masculul Stelica, un fenomen destul de frecvent, se spune, la ursii aflati in captivitate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii