Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Torţionari în casa groazei

ameninţată că va fi omorâtă dacă spune ceva şi bătută constant, minora nu a avut curaj să sufle o vorbă despre chinurile prin care trecea * culmea, mama fetei, care era în aceeaşi cameră când copila era violată, nu a intervenit în niciun fel, ba mai mult, făcea şi ea sex cu individul * violatorul trăia cu sora copilei, în vârstă de 15 ani, care este gravidă în 8 luni * pe parcursul anchetei poliţiştii au descoperit că de inocenţa copilei profitase şi un alt localnic * ieri, cei doi au fost arestaţi preventiv

Copilărie de coşmar pentru o fetiţă de numai 9 ani, din comuna Jirlău. Luni la rând, copila a fost nevoită să îi satisfacă poftele sexuale cumnatului său, de 33 de ani, chiar sub ochii mamei care se afla în aceeaşi cameră. Ameninţată că va fi omorâtă dacă spune ceva şi bătută constant, minora nu a avut curaj să sufle o vorbă despre chinurile prin care trecea. Până la urmă, ajunsă la disperare, minora de 9 ani i-a povestit unui coleg de-al tatălui său prin ce a trecut şi l-a rugat să o ia din casa groazei. Suspectul a fost reţinut de Poliţie, iar asistenţii sociali din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila (DGASPC) au efectuat o anchetă socială la domiciliul copilei şi au decis să o ducă într-un centru de primire în regim de urgenţă. Pe parcursul anchetei poliţiştii au descoperit că Ionel Neculai Turturică (33 de ani) nu era singurul care profitase de inocenţa copilei. Cătălin Leca, un localnic în vârstă de 32 de ani, întreţinuse relaţii sexuale cu minora înainte ca aceasta să ajungă pe mâinile cumnatului ei. Cei doi au fost prezentaţi, ieri, instanţei de judecată, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă.

Turturică trăia de vreo doi ani cu sora copilei, care la 15 ani este gravidă în 8 luni, deşi condiţiile în care trăia familia erau greu de imaginat. Bărbatul locuia împreună cu socrii, Gheorghe şi Mariana Sprânceană, care mai aveau încă doi copii, o fetiţă de 9 ani şi un băieţel de 4 ani. Se pare că individului nu i-a ajuns numai concubina, astfel că a început să o batjocorească şi pe sora ei, elevă în clasa a III-a. În plus, individul întreţinea relaţii sexuale şi cu mama fetelor, care are handicap fizic şi mental. Chiar dacă minora era abuzată de luni de zile, chiar în prezenţa mamei, nimeni nu a intervenit în vreun fel, iar victima nu a avut curaj să spună ceva. Vecinii habar nu au avut la ce tratamente a fost supusă copila, iar când au auzit au rămas înmărmuriţi. Oamenii pun însă incidentul pe seama băuturii, atât mama fetelor, cât şi violatorul, fiind iubitori ai alcoolului. "Am auzit că a violat-o pe fata cea mică, de 9 ani. Noi nu ştiam ce s-a întâmplat, acum am aflat. Bărbatul are vreo 30 de ani, este gospodar, muncitor, nu ştiu ce l-o fi apucat. Când am auzit nu îmi venea să cred. Fetiţa este clasa a III-a, nu ştiu cum a putut să îşi bată joc de ea. Sunt oameni amărâţi, trăiesc numai cu ajutoare de la primărie, tatăl lucrează pe la Făurei, mama fetei are şi un handicap. Stau în casă grămadă, acolo, dorm cum pot. Mama fetei cam bea, dar şi cumnatul consuma alcool. Cică se trezea în miez de noapte şi pleca de lângă nevasta lui şi se ducea peste fata cea mică", ne-a povestit o vecină. Într-un final, minora abuzată sexual s-a decis să spună prin ce a trecut. Astfel, într-una din zile s-a întâlnit pe o uliţă din Jirlău cu un bărbat care lucra împreună cu tatăl său şi l-a rugat să o ducă la Făurei, la tatăl ei, pentru că s-a săturat să fie bătută şi violată. Bărbatul a anunţat atunci poliţia, iar minora a scăpat, în sfârşit, de chinurile la care era supusă frecvent.

13viol2
Fetiţa le-a povestit specialiştilor de la Protecţia Copiilor coşmarul pe care l-a îndurat luni întregi

"Eu am vrut să plec, nu vroiam să mai fac, dar nu aveam unde să mă duc"

Asistenţii sociali ai DGASPC au stat de vorbă cu minora abuzată sexual care, deşi nu conştientiza prin ce a trecut, le-a mărturisit că ar vrea să plece de acasă şi să fie dusă într-un loc sigur, unde nu este bătută şi unde nimeni nu o batjocoreşte. Copila a povestit că, deşi dormea în cameră cu mama şi frăţiorul mai mic, Ionel venea şi sărea pe ea, ameninţând-o cu bătaia. Fata a spus însă că aproape de fiecare dată, cumnatul său era sub influenţa alcoolului. "S-a întâmplat şi cu mama, i-am văzut eu. Mama era acolo când făcea cu mine, dar nu zicea nimic. Cumnatu' era şi puţin băut, iar dacă îi ziceam că nu mai vreau mă bătea, de fiecare dată mă bătea. Mi-a fost frică să zic ceva. Mi-a zis «dacă spui ceva, te omor!» Eu am vrut să plec, nu vroiam să mai fac, dar nu aveam unde să mă duc. Eu dormeam într-o cameră cu mama şi fratele meu, iar cumnatul venea şi sărea peste mine. Bea şi mama, şi cumnatul, ţuică, vin, beau mult. Tata lucra la Făurei şi mai dormea pe acolo", a povestit minora de 9 ani. Având în vedere situaţia copilei, directorul general al DGASPC, Alexandru Sculschi, a dispus ca aceasta să fie dusă într-un centru de primire în regim de urgenţă, unde va trăi în condiţii normale şi va fi inclusă într-un program de consiliere psihologică. Tot acolo a ajuns şi frăţiorul mai mic al minorei. "A fost evaluată şi situaţia minorei de 15 ani, însărcinată în 8 luni, care va fi internată într-un centru maternal, unde să îşi poată creşte copilul în condiţii normale. În acest caz, suntem în situaţia unei neglijenţe grave manifestate de părinţi", a declarat directorul adjunct al instituţiei, Simona Cimpoae.
Comentarii