Mergi la conţinutul principal

Topul scolilor la clasa a VII-a

Rezultatele la tezele cu subiect unic de la clasa a VII-a sunt ceva mai bune decat in anii trecuti. Totusi, 30% dintre scoli au procentul de note peste cinci mai mic de 70%. In tabelul alaturat sunt publicate toate scolile, in ordinea descrescatoare a procentului de note peste cinci. De mentionat faptul ca la acelasi procent, ordinea am stabilit-o in functie de numarul de note maxime obtinute. Daca si aici a fost egalitate, am luat in considerare notele urmatoare.
La limba si literatura romana, la clasa a VII-a, Braila s-a situat pe locul V la nivel national. La matematica, in schimb, lucrurile stau ceva mai rau. Inspectorul de matematica, prof. Nicolae Stanica, a recunoscut ca subiectele de la aceasta disciplina au fost mai dificile. "Au fost probleme si in construirea itemilor. Elevii au fost depunctati de doua ori pentru aceeasi formula. De exemplu, la punctul 3c si la punctul 4a li se cerea aria rombului. Grila de la inceput a continut subiecte care depaseau nivelul notei cinci. Subiectul patru nu se putea rezolva de catre un elev mediu. Si problema trei de la geometrie a fost dificila. Aceste rezultate mai slabe sunt cauzate 50% de faptul ca elevii nu sunt pregatiti pentru aceasta forma de evaluare, pentru unii este primul examen din viata, iar cealalta jumatate a nereusitei este cauzata de faptul ca varianta extrasa a fost mai dificila", a explicat inspectorul de matematica.

Scoala nr. 5, "E. Teodoroiu", "Anton Pann" si "Saligny" - sub 70% procent de note peste cinci

Rezultate foarte foarte slabe a obtinut doar Scoala nr. 5, unde si prezenta a fost slaba. Situatia a fost explicata de directorul scolii, Marcela Palade Nedelcu, prin faptul ca sunt inscrise la frecventa redusa multe persoane, putin interesate de scoala. "Unii elevi nici nu trec pe la scoala, altii sunt casatoriti, au probleme, unii sunt sub supravegherea politiei, a tribunalului si nu vin la scoala, nu invata. Multi dintre ei chiar au fost inchisi. Noi am facut pregatiri suplimentare, dar au venit elevii de la zi. Si mai este o problema in cazul lor. Ei invata dupa o curricula adaptata, iar tezele le dau la fel cu ceilalti, si normal ca nu fac fata", a precizat directorul Marcela Palade Nedelcu. Elevii care frecventeaza cursurile de zi au rezultate ceva mai bune, aproximativ 80% dintre ei luand note peste cinci. Numai 61% dintre elevii de clasa a VII-a au obtinut note peste cinci si la Scoala Chiscani. Directorul Didina Tiganus a precizat ca s-a muncit la fel ca in alti ani, cu alte generatii, dar daca materialul uman mai scartaie, nu au ce sa faca. "In plus, la una dintre clasele a VII-a probleme au fost de la inceput pentru ca in clasele I - IV au avut in fiecare an alt invatator, iar deficientele acestui fapt se vad mai tarziu. Ei acum nu au bazele puse cum trebuie si profesorilor le este greu sa construiasca ceva. Ei nu au o baza pusa cum trebuie si este greu de lucrat chiar si cu 15 copii la clasa. Nu sunt nici la minim, nu mai vorbim de nivel mediu, cum se cere la teze. Noi am facut ore de pregatire cu toti elevii, dar tocmai cei cu probleme nu veneau. Provin din familii dezorganizate, nu-i mai controleaza nimeni si este greu de lucrat", a spus directorul Didina Tiganus. Si la "Ecaterina Teodoroiu" rezultatele slabe sunt cauzate de clasa care are copii cu probleme. "Avem o clasa cu probleme si atat am putut obtine cu ei. Eu sunt profesor de matematica si am facut pregatire suplimentara in fiecare saptamana. Ei veneau, dar atat pot", a explicat directorul Nicolae Carnaru.

Rezultate surprinzatoare - Surdila Greci, "Oncescu" Ianca", Scoala nr. 24

In topul scolilor, la varf au ramas scolile din mediul urban "abonate" la pozitii fruntase, insa au patruns si surprize precum Surdila Greci, "M. Kogalniceanu", "Mihu Dragomir", "Oncescu" Ianca, Rosiori, Mihai Bravu, "Dimitrie Cantemir", Scoala nr. 24, care au obtinut peste 90% note peste cinci. Inspectorul de matematica Nicolae Stanica a precizat ca la aceste scoli au fost facut monitorizari, simulari, concursuri, iar profesorii au o calitate deosebita. "La Scoala din Surdila Greci a fost inspectie Rodis, s-au dat sapte simulari si se organizeaza si un concurs interjudetean de matematica de catre profesorul Stefanus Ciochina. La Oncescu este o profesoara foarte buna, Mihaela Juganaru, iar la Scoala nr. 24 s-a schimbat profesoara, cea dinainte fiind in concediu medical. Anul trecut elevii au facut orele de matematica, dar au schimbat mereu profesorii. Daca anul acesta au avut un profesor foarte bun, o profesoara pensionara, Cornelia Vasiliu, rezultatele au fost mai bune", a spus prof. Nicolae Stanica. Inspectorul de limba romana, prof. Ana Maria Zlavog, a precizat ca in toate cazurile de surprize a contat foarte mult si managementul, pentru ca la Surdila Greci, la limba romana este un profesor debutant, dar daca a fost urmarit, ajutat, a reusit sa se descurce. Directorul de la "Oncescu" Ianca, prof. Elisabeta Ghelase, a adaugat ca a contat mult interesul copiilor pentru scoala, faptul ca nu sunt clase aglomerate, sunt numai 24 - 25 la clasa si ca s-au facut pregatiri eficiente.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro