Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Topul liceelor brailene

Afisarea rezultatelor preliminare, inainte de rezolvarea contestatiilor, la examenul de bacalaureat din 2007, nu a adus prea multe suprize. La nivel de judet, promovabilitatea a fost de 67,84%. Pe primele doua locuri, la egalitate, se afla colegiile "Balcescu" si "Murgoci". "Balcescu" a reusit in acest an sa obtina mai multe medii peste noua, 151, fata de "Murgoci" care a obtinut 104, insa lucrurile se compenseaza cind discutam de cea mai mare medie, pe care a obtinut-o o eleva de la "Murgoci", Elena Geanina Cerchia - 9,95.
Procentul de note peste noua la nivel judetean este de peste 21%, insa majoritatea au fost obtinute de elevii de la cele doua colegii. Note multe peste noua s-au obtinut si la "Iorga" - 76, si un numar destul de important, 20, au reusit sa obtina si candidatii de la "Cerna". In jur de zece medii peste noua au obtinut candidatii de la Liceu de Arta, Liceul cu Program Sportiv si Grupul Scolar "Valsan" Faurei. In rest, la celelalte unitati scolare s-au obtinut una, doua medii peste noua, sau nici una.
Cu toate ca subiectele din acest an au fost deosebit de dificile la limba romana, iar disciplina educatie fizica a facut si ea citeva victime spre deosebire de anii trecuti, majoritatea unitatilor scolare au reusit sa obtina promovabilitati decente, peste 60%. Promovabilitati intre 50 si 60% au inregistrat patru scoli: "Angelescu" Ianca, "PS Aurelian", "Brancusi" si "Nenitescu". Primele doua, de obicei obtineau promovabilitati mai bune, insa rezultatele afisate arata ca limba romana, proba scrisa, i-a dat peste cap. La celelalte doua unitati scolare, rezultatele se inscriu in nota obisnuita. Alte patru scoli au obtinut promovabilitati intre 44 si 49%: Insuratei, "Saligny", "Brancoveanu", "Istrati". Pentru Insuratei si "Saligny" rezultatele sint proaste, in anii trecuti acestea fiind ceva mai bune. Conducerile scolilor au spus, din nou, ca vinovata pentru aceasta situatie este proba scrisa la limba romana, care i-a surprins pe candidati prin dificultatea ei. Pentru "Brancoveanu" si "Istrati" rezultatele sint in limitele obisnuite.
Rezultat mai greu de acceptat a obtinut Grupul Scolar Agricol "Gh. K. Constantinescu", 35%, iar un rezultate dezastruos a inregistrat, din nou, Grupul Scolar "Oncescu" din Ianca. De remarcat ca, rezultate bune a obtinut in acest an Grupul Scolar "Edmond Nicolau", scoala care in alti ani se zbatea cu procente de promovabilitate de 10 sau 20%. Pregatirile, atragerea familiilor catre institutia de invatamint, munca suplimentara pentru a le demonstra copiilor ca scoala este necesara, si-au aratat roadele. Rezultatele ar putea fi si mai bune, insa fata de anii trecuti este un salt. Celelalte licee bune se mentin pe primele pozitii, asa cum se stiu din anii trecuti, fara schimbari semnificative.
"Obiectiv - Vocea Brailei" va premia, si in acest an, absolventul/a care a obtinut cea mai mare medie. Premiul va fi oferit insa dupa afisarea rezultatelor finale, respectiv rezolvarea contestatiilor.
Categorie articol: 

Comentarii