Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tony Blair exprima "tristetea profunda" a Marii Britanii fata de atacul armat din SUA

Premierul britanic, Tony Blair, a exprimat marti "tristetea profunda" a Marii Britanii, fata de atacul armat din campusul universitatii Virginia Tech, din Statele Unite, care s-a soldat cu 32 de morti, relateaza AFP.
"As dori sa exprim, in numele Marii Britanii si al poporului britanic, tristetea noastra profunda, dupa ceea ce s-a intimplat", a declarat Blair, la inceputul conferintei sale de presa lunare. "La fel ca toata lumea, sint socat profund", a adaugat premierul britanic.
El le-a transmis "americanilor si in special familiilor victimelor compasiunea si rugaciunile" poporului britanic, in urma a ceea ce a calificat drept "o pierdere teribila de vieti nevinovate".
O persoana inarmata, student de origine asiatica, a ucis luni 32 de persoane, in campusul universitar, inainte de a se sinucide, acesta fiind cel mai grav atac armat dintr-o institutie de invatamint din Statele Unite.
Un purtator de cuvint al Palatului Buckingham a precizat, luni seara, ca "regina a fost socata si intristata cind a aflat de atacul armat din Virginia".
Regina Elisabeta a II-a urmeaza sa efectueze, impreuna cu sotul sau, printul Philip, prima sa vizita in Statele Unite dupa 16 ani, in perioada 3-8 mai, cu ocazia sarbatoririi a 400 de ani de la infiintarea localitatii Jamestown.
Categorie articol: 

Comentarii