Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tomberoanele din buricul târgului care “refuză” să se dezlipească de peretele unui bloc

• chiar dacă firma de salubritate care are sector în zonă le-a mutat de câteva ori, respectivele containere reapar de fiecare dată lângă peretele blocului de la nr. 6-7, de pe Str. Cojocari, aproape de fostul cinema “Lyra” • cel mai probabil, unii locatari preferă să îşi parcheze maşinile pe locul unde sunt puse tomberoanele de cei de la salubritate • restul locatarilor, însă, sunt exasperaţi de mizeria pe care trebuie să o suporte sub ferestrele lor

 

De mai mult timp, în plin centru al Brăilei, mai exact pe Str. Cojocari, situată paralel cu Mihai Eminescu, în zona clădirii Societăţii Filarmonice “Lyra”, se joacă un fel de leapşa cu două tomberoane de gunoi, pe care firma de salubritate “Braicata” le mută într-un loc, iar cineva - nu se ştie cine - continuă să le aducă înapoi, lângă peretele blocului de la nr. 6 - 8 de pe strada respectivă. Locatarii blocului în cauză sunt exasperaţi de miros şi de faptul că li s-a umplut subsolul cu şobolani şi ploşniţe. Aceştia au făcut petiţii peste petiţii la Primărie, iar în urma reclamaţiilor firma de salubritate care are sectorul în zonă a fost trimisă să mute tomberoanele la câţiva metri mai încolo. Inevitabil, însă, acestea reapar lângă peretele blocului. “Este cineva care tot vine şi le pune aici. Probabil, acolo unde le aşează cei de la Primărie deranjează pe vreun posesor de maşină, care nu mai are unde să parcheze, aşa că vine şi le aduce lângă bloc. Dar nu e normală situaţia asta, să stăm cu maldărele de gunoi lângă peretele nostru, mai ales că aici vin să îşi aducă deşeurile tot felul de oameni, chiriaşi prin casele Primăriei, care nu cred că plătesc vreo taxă de salubrizare pe undeva. Aici, la spaţiul de la parter urmează să se deschidă un cabinet medical. Cum poţi să ţii tomberoanele astea, care sunt pline în permanenţă, lângă un astfel de cabinet?!” se întreabă unul dintre proprietarii apartamentelor din blocul respectiv, exasperat de mizeria pe care trebuie să o suporte zilnic.

Conducerea firmei “Braicata” spune că a mutat de nenumărate ori cele două containere, însă acestea reapar la scurt timp în acelaşi loc din preajma blocului de pe Str. Cojocari. “Le mutăm mereu, dar degeaba. Nu îmi explic fenomenul, însă nici nu putem să stăm permanent să le păzim. Nici nu e treaba noastră, de altfel! Noi mergem să preluăm deşeurile odată la două zile, dar nici aşa nu se poate menţine curăţenia. Probabil că un spaţiu special amenajat, îngrădit corespunzător, ar rezolva această problemă. Asta depinde, însă, de Primărie, nu de noi”, ne-a declarat George Voiculeţ, directorul “Braicata”.

În urmă cu câteva luni, primarul Marian Dragomir declara că, pe parcursul acestui an, urmează să fie amenajate mai multe grupuri gospodăreşti, îngrădite corespunzător, în diverse locuri din municipiu. Deocamdată, însă, această măsură se lasă aşteptată.
Categorie articol: 

Comentarii