Mergi la conţinutul principal

Toleranţă zero pentru brăilenii care îşi uită maşinile parcate cu anii pe domeniul public

Merită Brăila să fie capitală culturală europeană?
Pentru a răspunde acestei întrebări, cotidianul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a lansat o campanie de presă, menită a susţine iniţiativa "Brăila - Capitală Culturală Europeană 2021". Totodată, campania noastră are şi scopul de a identifica şi supune dezbaterii principalele probleme cu care se confruntă comunitatea şi care, în opinia noastră, îngreunează finalizarea favorabilă a acestui demers. Mai mult, cu ajutorul autorităţilor, al membrilor grupului de iniţiativă, al personalităţilor acestei urbe, dar şi al dumneavoastră, simpli cetăţeni, cititori ai cotidianului nostru, vrem să găsim şi să propunem soluţii de rezolvare a acestor probleme. Iar prima şi cea mai gravă problemă, probabil şi cel mai greu de rezolvat, este Centrul Vechi. Aşteptăm, aşadar, de la dumneavoastră, pe adresa de e-mail:
redactie@obiectivbr.ro, pe pagina de Facebook a ziarului sau la secţiunea comentarii a fiecărui material publicat cu supratitlul "Asanaţi Centrul vechi!", opinii, propuneri, dezvăluiri, imagini, idei menite a sprijini demersul iniţiatorilor şi autorităţilor de a reda acestei zone cuvenita valoare culturală şi arhitecturală, binemeritata distincţie şi demnitate. Cei nefamiliarizaţi cu internetul pot trimite opiniile prin poştă, la adresa: str. Mihai Eminescu, nr, 56, sau le pot depune direct în urna ce va fi special amenajată la parterul sediului nostru, lângă ghişeul de preluare anunţuri de mică publicitate. Cele mai pertinente mesaje, cele mai realiste şi bine argumentate propuneri vor fi premiate de cotidianul "Obiectiv". Câştigătorii concursului "Asanaţi Centrul vechi!" vor fi stabiliţi de un juriu format
dintr-un reprezentant al ziarului, unul al grupului de iniţiativă şi reprezentanţi ai administraţiei locale. Această primă etapă a campaniei Obiectiv "Asanaţi Centrul vechi!" se va încheia pe 31 martie, câştigătorii concursului urmând a fi desemnaţi în prima săptămână din luna aprilie.

Brăila îşi doreşte să fie capitală culturală europeană în 2021. De fapt, câţiva brăileni inimoşi îşi doresc cu ardoare acest lucru, deşi sunt conştienţi că sunt foarte multe de făcut pentru ca oraşul nostru să aibă o şansă cât de mică de a ajunge la o asemenea onorabilă postură. Iar pentru că e nevoie în primul rând de fapte, nu doar de vorbe, membrii grupului de iniţiativă "Brăila Capitală Culturală Europeană 2015" se alătură campaniei noastre şi încearcă să vină cu soluţii şi exemple practice pentru rezolvarea nenumăratelor probleme cu care se confruntă oraşul nostru.
Omul de afaceri Cristian Nicolae, unul dintre membrii grupului de iniţiativă, spune că, în primul rând, e nevoie de implicarea voluntară a cât mai multor brăileni. Pornind de la o problemă concretă, şi anume lipsa locurilor de parcare, acesta spune că, pe lângă inerţia autorităţilor, care nu găsesc soluţii pentru amenajarea cât mai multor parcări, lucrurile sunt complicate şi de cei care îşi abandonează efectiv autovehiculele pe domeniul public. "Aceste maşini sunt, practic, depozitate pe străzi, iar cei care fac asta uită un lucru foarte important: străzile sunt făcute pentru maşinile care circulă, nu pentru maşinile depozitate. Foarte multe locuri de parcare sunt ocupate în acest mod luni de zile, chiar ani, în detrimentul celor care poate au de rezolvat o problemă urgentă şi nu găsesc un loc de parcare, mai ales în zona centrală a oraşului", ne-a spus Cristian Nicolae.
În mod normal, Poliţia Locală trebuie să îi someze pe proprietarii maşinilor parcate mai mult de două săptămâni în acelaşi loc să elibereze domeniul public. Sute de astfel de situaţii au fost rezolvate în ultimii ani, însă mai există numeroase cazuri care încă n-au intrat în atenţia poliţiştilor locali.
"E posibil ca agenţii să nu fi observat existenţa acestor maşini. Din acest motiv, eu, în calitate de cetăţean, vin şi aduc la cunoştinţa autorităţilor câteva cazuri concrete, cu poze, ale unor maşini ţinute de câteva luni, chiar pe domeniul public. Aceasta poate fi o formă de voluntariat în care sperăm să cooptăm cât mai mulţi brăileni dornici să se implice în schimbarea în bine a oraşului", ne-a declarat Cristian Nicolae.
Totodată, acesta şi-ar dori din partea autorităţilor o mai mare implicare în disciplinarea şoferilor care parchează neregulamentar, încălcând cu tupeu regulile. "O zonă unde nu se ţine cont de nicio regulă este pe Calea Călăraşilor, la module. Faţă de genul acesta de şoferi, autorităţile ar trebui să aibă toleranţă zero. Amenzi, ridicarea maşinilor... Există acea autospecială pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar care nu prea are activitate. Ori, pentru impunerea legii şi a bunului simţ ar trebui mult mai multă intransigenţă. Noi venim cu propunerea ca, de la 15 martie, sau de la începutul lunii aprilie să se înceapă o campanie foarte dură împotriva şoferilor care sfidează regulile. Un sistem în care nu introduci energie tinde către haos. Dacă s-ar începe de mâine aplicarea acestor măsuri, ar fi generate foarte mari tensiuni. De aceea, propunem o perioadă de informare, în care să li se aducă încă o dată la cunoştinţă şoferilor toate regulile. Noi ne putem implica, inclusiv prin distribuirea de fluturaşi cu informaţii. Dar, după această campanie de informare, de la data stabilită şi anunţată din timp, toleranţa trebuie să fie zero, iar măsurile să fie aplicate la fel pentru toată lumea, inclusiv pentru şoferii de Audi şi BMW", spune Cristian Nicolae, membru fondator al grupului de iniţiativă "Brăila Capitală Culturală Europeană 2021".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro