Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Toate farmaciile elibereaza medicamente gratuite si compensate

La o saptamina de la alocarea fondurilor pentru luna iulie, toate cele 40 de farmacii aflate in relatii contractuale cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate elibereaza atit medicamente gratuite si compensate, cit si pentru cele 11 boli cronice speciale.
Cele 37 miliarde lei alocate lunar pentru medicamente, din care 13 miliarde lei pentru bolile cronice speciale reprezinta o suma acoperitoare pentru necesarul populatiei din judetul nostru, fapt conformat inca de luna trecuta, cind, in ultima zi, 24 de farmacii inca mai eliberau medicamente pentru bolile cronice si 23, gratuite si compensate.
Tot in luna iunie, conducerea CJAS asigura populatia ca exista fonduri suficiente pentru medicamente si ca nu mai este cazul sa se formeze cozi interminabile la farmacii in primele zile. Pentru ca la noi, totul tine de educatie si nu ne putem lepada usor de obiceiuri care tin de nostalgia statului la coada, Autoritatea de Sanatate Publica si Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate au facut front comun pentru a verifica pe teren unde si de ce stau brailenii la coada.
Comisii mixte formate din reprezentanti ai ASP si CJAS verifica zilnic farmaciile si iau pulsul consumului de medicamente si totodata directioneaza si bolnavii obisnuiti sa-si ia tratamentul numai dintr-o anume unitate, desi este aglomerat, catre celelalte farmacii, fluidizind astfel modul de eliberare a medicamentelor.
"Pina astazi, nici o farmacie nu si-a epuizat fondul pentru medicamente, nici la gratuitati si compensate, nici la bolile cronice. Populatia are inca tendinta de a se imbulzi in primele zile ale lunii in farmacii, exista o comisie mixta pe teren in acest sens, dar, cu timpul, se va reglementa si aceasta situatie" ne-au spus, ieri, surse din CJAS.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii