Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

TMUCB lucreaza cu incetinitorul la renovarea Maternitatii

Activitatea Spitalului de Obstetrica-Ginecologie Braila este bulversata din cauza firmei TMUCB, care nu-si respecta contractul de finalizare in termen a lucrarilor de constructii si reparatii in unitatea spitaliceasca.
De aproape jumatate de an, Maternitatea a intrat in lucrari majore de reparatii si recompartimentare a spatiilor, printr-un program PHARE. Practic, proiectul trebuia demarat inca din anul 2005, dar, pe parcurs, au aparut tot felul de probleme care au vizat atit firma care urma sa execute lucrarea, cit si data inceperii acesteia.
In urma unei licitatii organizate de Consiliul Judetean, in administrarea caruia se afla Spitalul de Obstetrica-Ginecologie, firma TMUCB s-a angajat sa finalizeze lucrarile pina in iulie 2006, in ideea de a se evita starile de inconfort cauzate de temperaturile ridicate din timpul verii pentru pacientele din Maternitate, dar si pentru reducerea pe cit posibil a perioadei de provizorat din unitate.
Ieri, in spitalul de Obstetrica-Ginecologie nu numai ca se finalizasera lucrarile de reparatii, dar activitatea constructorilor se desfasura cu incetinitorul sau era aproape inexistenta. "De doua-trei saptamini, lucrarile de renovare stagneaza. Cred ca nu mai au muncitori. Pe 17 iulie ar fi trebuit sa se termine lucrarile, dar stam in continuare intr-o stare de provizorat. Avem nevoie de sali de nastere, de saloane pentru lehuze etc., dar lucrarile inca nu s-au finalizat", ne-a spus dr. Mioara Salcudean, directorul Spitalului de Obstetrica-Ginecologie.
Referitor la stadiul in care se afla lucrarile de renovare de la Maternitate, Niculina Moisescu, vicepresedinte al Consiliului Judetean Braila, ne-a confirmat ca, intr-adevar, in ultima perioada, constructorii au incetinit putin ritmul de lucru, dar aceasta s-a datorat faptului ca TMUCB asteapta un utilaj care trebuie montat.
"Spitalul de Obstetrica-Ginecologie este obiectivul numarul 1 pentru Consiliul Judetean, dar nu este vina noastra ca lucrarile nu s-au finalizat. Termenul de executie este 25 iulie 2006, dar este un termen nerealist, avind in vedere amploarea lucrarilor ce se executa la Maternitate. Eu urmaresc aceasta lucrare si sper ca, pina pe 25 august, intr-o luna de zile, sa terminam", ne-a asigurat, ieri, Niculina Moisescu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii