Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Titularizare 2016. Doar 32 de cadre didactice şi-au adjudecat un loc de titular

Ieri, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila a organizat prima şedinţă publică de repartizare a cadrelor didactice pe posturi în urma concursului de titularizare. Şedinţa a avut loc la sediul instituţiei, la ora 9.00, repartizarea posturilor realizându-se în ordinea descrescătoare a mediilor obţinute la examen.
În total, pentru toate disciplinele, au fost disponibile 73 de posturi titularizabile, 32 în mediul urban şi 41 în mediul rural. Cele mai multe locuri libere au fost pentru postul de învăţător/institutor în învăţământul primar - 21, muzică instrumentală - 10 şi pentru cele de învăţător/institutor pentru învăţământul preşcolar - 9.
Din datele comunicate de inspector şcolar general adjunct Dan Gheorghiţă, din cei 103 candidaţi care au obţinut note mai mari sau egale cu 7 la proba scrisă, doar 32 au obţinut posturi titularizabile, 23 fiind în mediul rural şi 9 în mediul urban. Posturile ocupate au vizat următoarele discipline: biologie - 2, educaţie fizică şi sport - 1, educator/institutor pentru învăţământul preşcolar - 5, fizică - 1, învăţător/itinerant şi de sprijin pentru învăţământul special - 2, învăţător/institutor pentru învăţământul primar - 13, limba engleză - 1, limba franceză - 1, matematică - 2, modelaj - 1, pregătire-instruire practică (mecanică) - 1, profesor documentarist - 1 şi religie - 1.
Dan Gheorghiţă ne-a precizat că restul posturilor vor fi repartizate în următoarele etape de mobilitate.
Repartizarea posturilor de suplinitori (pe perioadă determinată) va avea loc în data de 19 august, la Brăila fiind disponibile 193 de locuri.
Reamintim că, în judeţul Brăila au participat la examenul de titularizare 328 de candidaţi, dintre care 40 s-au retras în timpul probei, iar o lucrare a fost anulată. Din cele 287 de lucrări corectate, 103 au avut note mai mari sau egale cu 7, 110 între 5 şi 6.99, iar 74 sunt sub 5.

 
Categorie articol: 

Comentarii