Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Titi Sgîrcitu, arestat din nou pentru şantaj

Potrivit anchetatorilor, Titi Sgîrcitu este cercetat pentru săvârşirea a două infracţiuni de şantaj, constând în aceea că, în perioada 2003-2008, a constrâns-o prin ameninţări repetate cu acte de violenţă pe partea vătămată, Aura U., să plătească un împrumut acordat cu camătă precum şi dobânzi împovărătoare, cauzându-i un prejudiciu de 80.000 de euro. De asemenea, în perioada 2003-2007, Sgîrcitu a constrâns-o prin ameninţări repetate şi pe partea vătămată Gabriela R. să achite un împrumut, acordat tot cu camătă, la care s-au adaugat dobânzi usturătoare, prejudiciul cauzat fiind tot de 80.000 de euro. După cum precizează judiciariştii, pentru a constitui garanţii ale împrumuturilor, inculpatul avea un mod de operare bine pus la punct. "Pentru a le da banii cu camătă, inculpatul a determinat părţile vătămate - aflate probabil în stare de nevoie, de au apelat la inculpat - să accepte condiţiile împovărătoare impuse de acesta, să îi dea bunuri de valoare, respectiv bijuterii, autoturism şi chiar le-a pus în situaţia precară de a le vinde locuinţele prin intermediari, persoane interpuse, urmând ca după achitarea sumelor împrumutate şi a dobânzilor, imobilele să le fie revândute", spun anchetatorii. Faptele de care este acuzat Titi Sgîrcitu sunt dovedite cu plângerile şi declaraţiile părţilor vătămate, declaraţii ale unor martori, precum şi contractele de vânzare-cumpărare a imobilelor constituite de părţile vătămate drept garanţii. Acest lucru dovedeşte că apelul făcut de Poliţie şi Parchet "către victimele cămătarilor", îndemnându-le să se prezinte pentru a depune reclamaţii împotriva fraţilor Sgârcitu, a dat până la urmă rezultate. Surse judiciare din cadrul Parchetului au precizat că, în faţa instanţei de judecată, Sgîrcitu a negat că ar fi săvârşit faptele de care este acuzat. De asemenea, acesta a recunoscut că le cunoaşte pe părţile vătămate, respectiv pe Aura U. cu care a concubinat mai mulţi ani şi care l-a reclamat din gelozie, iar pe Gabriela R. o ştie fiindcă a cumpărat de la ea un apartament, în urmă cu câţiva ani. În ciuda susţinerilor apărării că la dosarul cauzei nu există probe concludente şi pertinente care să impună arestarea inculpatului, instanţa de judecată a fost de neînduplecat, astfel că Titi Sgîrcitu îşi va petrece următoarele 29 de zile după gratii.
Reamintim că Titi Sgîrcitu mai este cercetat într-un dosar penal, fiind acuzat de şantaj, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovire sau alte violenţe. Fraţii Sgîrcitu împreună cu Ionuţ Agheboaie sunt acuzaţi ca în ziua de 7 iunie, au provocat scandal public în apropierea agenţiei Viziru a Raiffeisen Bank. Totodată, Titi şi Ionel Sgîrcitu sunt acuzaţi că l-au bătut şi şantajat pe Constantin Ciprian Geangu, de 29 de ani, care le-ar fi datorat bani la împrumuturi cu camată, totalizând 8.000 de euro.
După ce în ziua de 23 iunie, Titi Sgîrcitu şi Ionuţ Agheboaie zis "Marati", au fost luaţi pe sus şi aruncaţi în arest preventiv, trei zile mai târziu, Judecătoria Brăila a respins recursul acestora la arestare. Pe 30 iunie, cei doi au mai înregistrat un eşec, fiindu-le respinse cererile de liberare provizorie sub control judiciar. Sgîrcitu şi Agheboaie au declarat recurs şi, în mod neaşteptat, un complet de judecată din cadrul Tribunalului Brăila le-a dat câştig de cauză interlopilor. Titi Sgîrcitu nu a apucat însă să se bucure de libertate pentru că Poliţia l-a reţinut din nou şi l-a prezentat instanţei de judecată. Acelaşi complet de judecată a admis şi recursul lui Ionel Sgîrcitu care, deşi plecat în străinătate, solicitase prin intermediul avocaţilor înlocuirea arestului cu obligaţia de a nu părăsi municipiul Brăila. Pe 30 iunie, Judecătoria emisese mandat de arestare preventivă în lipsă, pe numele suspectului, concomitent acesta fiind dat în urmărire naţională şi internaţională. Suspectul a fost depistat de Interpol şi reţinut în Egipt, urmând să fie extrădat în ţară, în baza mandatului de arestare preventivă emis în lipsă. Întrucât magistraţii l-au eliberat înainte de a fi încarcerat, munca celor de la Interpol, dar mai ales banii cheltuiţi pentru aceste operaţiuni din bugetul statului au fost fără rost. Practic, Ionel Sgîrcitu se va întoarce bine-mersi în ţară, fără să se teamă că va ajunge după gratii.
Categorie articol: 

Comentarii