Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Titi Sgîrcitu şi Ion Croitoru, înapoi în arest la domiciliu

deşi prima instanţă a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, procurorii DIICOT au contestat decizia, iar la Curtea de Apel Galaţi decizia a fost alta • luni, judecătorii instanţei superioare au admis contestaţia procurorilor şi au dispus menţinerea arestului la domiciliu pentru Titi Sgîrcitu şi Ion Croitoru

 

După veştile bune, au venit cele proaste pentru Titi Sgîrcitu şi Ion Croitoru, inculpaţi în dosarul de cămătărie. În primă instanţă, adică la Tribunalul Brăila, s-a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu, cu cea a controlului judiciar, faţă de cei doi inculpaţi. Numai că procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Brăila nu prea au fost de acord cu decizia luată. Ei au contestat soluţia, iar la Curtea de Apel Galaţi li s-a dat câştig de cauză. Sgîrcitu şi Croitoru mai stau o lună arestaţi la domiciliu.

Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DIICOT şi, în consecinţă: Desfiinţează, în parte, încheierea de şedinţă din data de 13.03.2018 pronunţată de Tribunalul Brăila, înlăturând dispoziţiile referitoare la înlocuirea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpaţii Sgîrcitu Titi şi Croitoru Ion şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de aceştia. În rejudecare: menţine măsura preventivă a arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpaţi, cu toate obligaţiile dispuse anterior, măsura fiind legală şi temeinică. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii de şedinţă din data de 13.03.2018 pronunţată de Tribunalul Brăila. Definitivă”, este soluţia pronunţată în şedinţa din data de 26 martie.

Dosarul în cauză este în curs de judecată pe rolul Tribunalului Brăila, următorul termen fiind stabilit pentru luna aprilie. La data de 14 aprilie 2017, procurorii de la Structura Centrală a DIICOT au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Titi Sgîrcitu, Ion Croitoru, Lenuţa Croitoru, Liliana Valentina Ştefan (fostă Sgîrcitu), Maria Pană, Dumitrel Pană şi Claudiu Daniel Ştefan. Inculpaţii sunt acuzaţi de infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, camătă, şantaj, influenţarea declaraţiilor, înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Grupul infracţional cu activitate de cămătărie şi şantaj, cu lider Titi Sgîrcitu, a fost destructurat de DIICOT, la sfârşitul lunii octombrie 2016, când au fost efectuate 9 percheziţii domiciliare, inculpaţii ajungând în spatele gratiilor. Din grupare făceau parte rudele lui Titi, care proveneau însă din familia fostei soţii. La sfârşitul lunii ianuarie 2017, toţi inculpaţii acuzaţi de infracţiuni de cămătărie şi şantaj, în frunte cu Titi Sgîrcitu, au reuşit să scape, după trei luni, de arestul preventiv. Titi şi Croitoru au fost trimişi în arest la domiciliu, ceilalţi inculpaţi fiind puşi sub control judiciar.

După cum au stabilit procurorii DIICOT, membrii grupării îi împrumutau pe oameni cu bani, asta după ce aflau că au probleme financiare, însă apoi le luau casele.
Categorie articol: 

Comentarii