Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

T.I.S.P.O.L: «Vânătoare» de şoferi băuţi şi drogaţi, timp de o săptămână

în cadrul unei acţiuni derulate la nivel naţional şi European, poliţiştii efectuează controale în trafic în perioada 3 - 9 iunie pentru prevenirea accidentelor rutiere produse de şoferii aflaţi sub influenţa alcoolului • în plasa poliţiştilor brăileni au picat deja mai mulţi conducători auto aghezmuiţi

 

Şoferii iubitori de alcool trebuie să aibă mare grijă, în această săptămână. Conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa, Poliţia Română desfăşoară acţiunea Alcohol & Drugs, pentru combaterea conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Astfel, în perioada 3 – 9 iunie, Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române coordonează, la nivel naţional, o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse în special din cauza conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau substanţelor psihoactive. Activităţile de control se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În ziua de 3 iunie, poliţiştii brăileni au acţionat la nivelul întregului judeţ, ocazie cu care au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale pentru alcool, şoferilor fiindu-le reţinute permisele de conducere.

Trei conducători auto au fost prinşi în flagrant în timp ce conduceau sub influenţa alcoolului. Luni dimineaţă, în jurul orei 7.30, poliţişti din cadrul Biroului Rutier l-au oprit în trafic pe un bărbat de 42 de ani, din localitatea Plopu, în timp ce conducea un vehicul pe strada Anton Pann, din municipiu. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,66 mg/l. La ora 16.00, un alt conducător auto a avut ghinionul de a se întâlni cu poliţiştii. Echipajele de la Rutier au prins un bărbat de 46 de ani, din comuna Ciocile, în timp ce conducea o maşină pe raza localităţii de domiciliu. Poliţiştii au constatat că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 1,10 mg/l. Un al treilea şofer aflat sub influenţa alcoolului a fost depistat la ora 19.20. Este vorba de un bărbat de 40 de ani, din Brăila, care conducea un vehicul pe şoseaua Buzăului, din municipiu. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,55 mg/l.

 “Aceştia au fost conduşi la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele lor au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului”, a precizat insp. Laura Belciugan purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii