Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tir facut scrum la iesirea din localitatea Muchea

Ieri, in jurul orei 14.00, un tir condus de un cetatean ucrainean s-a facut scrum dupa ce s-a izbit de un autocamion oprit pe marginea drumului. Incidentul s-a produs pe DN 23, chiar la iesirea din localitatea Muchea si din fericire nu s-a soldat cu victime. Autocamionul cu numar de Braila, incarcat cu pietris, ramasese in pana si era stationat pe partea dreapta a drumului, soferul fiind plecat sa solicite ajutor. Conducatorul tirului din Ucraina venea dinspre localitatea Latinu si se indrepta spre Braila, pe aceeasi directie de mers. Desi era miezul zilei si vizibilitatea era destul de buna, se pare ca ucraineanul nu a fost destul de atent sau l-a ajuns oboseala, iar atunci cind a vrut sa depaseasca autocamionul oprit, a acrosat una dintre remorci. Din cauza impactului puternic a fost afectata instalatia electrica a tirului care a fost cuprins de flacari. Din fericire, soferul a reusit sa se salveze la timp. Imediat la fata locului si-au facut aparitia doua masini de pompieri, care au luptat cu flacarile ce au cuprins atit cabina, cit si remorca tirului, care era goala.
"In urma impactului s-a produs un scurtcircuit la instalatia electrica a cabinei rezultind incendierea autocamionului condus de soferul ucrainean. Din cauza scurgerii de combustibil focul s-a extins si la partea din spate", a declarat purtatorul de cuvint al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" Braila, cpt. Cristian Ion.
Desi principalul vinovat este soferul ucrainean, conducatorul autocamionului stationat are partea lui de vina. Adjunctul sefului Serviciului Politiei Rutiere, comisar Dorel Vilsan, ne-a precizat ca braileanul era obligat sa semnalizeze autocamionul deoarece se afla pe un drum national.
"Din primele cercetari efectuate la fata locului s-a stabilit ca autocamionul inmatriculat in Braila, ramas in pana, a fost tamponat din spate de un autocamion de Ucraina care a luat foc. Soferul si-a lasat autocamionul stationat pe marginea drumului si a plecat dupa ajutoare, dar nu l-a semnalizat", a declarat comisar Dorel Vilsan.
Circulatia in zona in care s-a produs accidentul a fost intrerupta mai bine de o ora, masinile aflate in trafic fiind deviate pe un drum de pamint paralel cu soseaua.
Categorie articol: 

Comentarii