Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tipu' de la cablu a fugit cu banii

Un fost casier al SC Cony-Sat SA Braila (in prezent "Blue Telecom") a fost trimis in judecata pentru delapidare si fals in inscrisuri sub semnatura privata, dupa ce a pagubit chiar societatea la care era angajt. Procurorul care s-a ocupat de caz, de la Parchetul de pe linga Judecatoria Braila, a concluzionat ca invinuitul, in virsta de 39 de ani, a falsificat mai multe chitante fiscale si si-a insusit din gestiune peste 4.600 lei. Braileanul va fi judecat in lipsa deoarece a fugit in strainatate inca din timpul urmaririi penale, imediat dupa ce i s-a adus la cunostinta de ce este acuzat.
Vasilica Lulu Ungureanu avea o vechime de 10 ani in cadrul societatii, incetindu-si activitatea in septembrie 2005, datorita lipsurilor constatate in gestiune. Incepind din martie 2000, braileanul a fost agent de paza in cadrul Departamentului SPI. Avind in vedere ca in perioada 1995 - 1997 mai lucrase in cadrul societatii ca si casier, in 2004, la solicitarea acestuia, a fost detasat provizoriu la compartimentul CATV. Acolo i s-au trasat ca atributiuni intretinerea si incasarea abonamentelor la cablu pe raza localitatilor Viziru, Valea Cinepii, Lanurile si Unirea. In toamna anului 2005, conducerea societatii s-a sesizat despre faptul ca abonatii din aceste localitati au mari restante la plata abonamentului, motiv pentru care au desemnat doi inspectori de teren sa faca verificari privind situatia incasarilor in cele patru localitati. Prin verificarea si compararea chitantelor eliberate clientilor cu copiile acestora aflate la cotor, pentru un numar de 64 de chitante s-au constatat diverse diferente in minus, respectiv sume mai mici trecute pe exemplarul aflat la cotor, diferenta fiind insusita de invinuit, in valoare totala de 1.971,5 lei. De asemenea, s-a mai stabilit ca acesta a eliberat abonatilor chitante in valoare totala de 2.710,4 lei, dar nu a predat banii la casierie.
In aprilie 2006, dupa inceperea urmaririi penale, Ungureanu a fost audiat si a declarat ca a luat cunosinta de faptul ca este acuzat de savirsirea celor doua infractiuni, dar nu a facut nici o declaratie, urmind sa revina la politie in saptamina urmatoare. Cum era de asteptat, braileanul nu a mai trecut pragul politiei si nu a mai fost de gasit, verificarile stabilind ca o luna mai tirziu a plecat din tara.
Categorie articol: 

Comentarii