Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tinerii vor fi pregatiti pentru un debut profesional in cele mai bune conditii de securitate si sanatate

In acest an, Saptamina Europeana pentru Securitate si Sanatate in Munca (23-27 octombrie) este dedicata tinerilor si vizeaza asigurarea debutului activitatii lor profesionale in cele mai bune conditii de securitate si sanatate.
Sub sloganul "Start Sigur", aceasta campanie este sustinuta de statele membre Uniunii Europene, de tarile candidate si EFTA, de Presedintia UE asigurata de Austria si Finlanda, de Parlamentul European si Comisia Europeana, precum si de Partenerii Sociali Europeni.
Campania desfasurata in cadrul Saptaminii Europene urmareste imbunatatirea masurilor de prevenire la locul de munca prin unirea eforturilor tuturor factorilor interesati, precum si promovarea unor activitati in scoli, universitati si in intreaga comunitate educationala, in scopul sensibilizarii factorilor de decizie din sectorul invatamint asupra acestei tematici.
In cadrul acestei manifestari, Inspectoratul Teritorial de Munca Braila va desfasura, in perioada 23-27 octombrie, actiuni de instruire si consultanta in cadrul controalelor efectuate, pentru ca tinerii lucratori sa constientizeze riscurile si cum trebuie sa actioneze pentru prevenirea lor.
In plus, ITM va organiza in incinta santierului naval brailean o masa rotunda in vederea cresterii constientizarii riscurilor in rindul angajatorilor si tinerilor lucratori. La aceasta manifestare ar urma sa participe conducatorii societatilor comerciale care isi desfasoara activitatea in incinta SC "Aker" SA, persoane cu atributii in domeniul securitatii si sanatatii in munca, reprezentanti ai sindicatelor si reprezentanti ai ITM.

Sedinta cu profesorii

In cadrul programului de actiuni organizate de ITM se inscrie si sesiunea informativa cu factorii implicati in procesul educational in vederea incurajarii culturii de prevenire a riscurilor la care vor participa reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean, directori ai unitatilor scolare, persoane cu atributii in domeniul securitatii si sanatatii in munca din unitatile scolare si reprezentanti. In plus, inspectorii de munca vor participa la un simpozion organizat de catre ITM Tulcea, ocazie cu care vor prezenta doua lucrari cu tema "Pregatirea profesionala si dezvoltarea carierei" si "Acumulind de mic si cu o baza solida accidentele te ocolesc".
"Campania “Start Sigur” constituie pentru toti o mare oportunitate de a participa la prevenirea accidentelor si imbolnavirilor profesionale, la protejarea tinerilor si asigurarea unui “Start Sigur” in viata lor profesionala", a subliniat Dumitru Vaduva, inspectorul sef al ITM Braila.
Saptamina Europeana 2006 va fi focalizata pe sensibilizarea tinerilor lucratori privind riscurile profesionale si cerintele necesare in momentul in care incep sa lucreze, pe sensibilizarea angajatorilor privind masurile care trebuie aplicate si modul de actiune in momentul in care un tinar incepe lucrul. Nu in ultimul rind in cadrul actiunilor prilejuite de aceasta celebrare, se va pune accent si pe educarea si sensibilizarea cu privire la riscuri si introducerea SSM in invatamintul profesional - pregatirea tinerilor pentru prima zi de munca.
Reamintim ca tema aleasa anul trecut in cadrul aceleiasi manifestari a fost "Reduceti expunerea la zgomot", in cadrul careia ITM a organizat mai multe actiuni cu caracter informativ in legatura cu riscul expunerii la noxa zgomot la locul de munca.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii