Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tinerii liberali raspund apelului primarului Simionescu

Daca cei alaturi de care se afla la guvernare, in plan local, il refuza categoric, ba chiar sugereaza ca cere lucruri ilegale, unii dintre politicienii aflati in opozitie raspund apelului lansat la inceputul acestei saptamini de primarul municipiului, Aurel Simionescu.
Consilierii liberali Alexandru Danaila si Catalin Boboc se arata gata sa dea o mina de ajutor edilului-sef, chiar daca nu sint candidati la alegerile parlamentare, cei pe care ii viza in mod special Simionescu, in provocarea lansata public luni. Mai concret, cei doi tineri liberali vor participa la campania de reabilitare a statuilor amplasate in locuri publice, aflate in stare de degradare avansata, in incercarea de a dovedi ca, in cazul lor, declaratiile privind dorinta de implicare in interesul comunitatii nu sint doar vorbe goale. Astfel, la solicitarea primarului de a ajuta financiar la repararea si, eventual, restaurarea unor ceasuri vechi sau a unor statui amplasate in locuri publice, consilierul municipal Alexandru Danaila si consilierul judetean Catalin Boboc isi anunta public disponibilitatea de a se ocupa de un astfel de obiectiv. "Chiar in cursul acestei saptamini il voi ruga pe domnul primar sa ne furnizeze o lista cu statuile ce trebuie curatate si reabilitate, dat fiind ca noi nu cunoastem exact numarul si locurile in care se afla amplasate acestea. O statuie care ne-a atras atentia in acest sens este cea a Ecaterinei Teodoroiu, unul dintre cele mai reprezentative monumente. Din cite am inteles, pentru curatarea statuilor este nevoie de niste substante speciale, nu se face, asa cum poate ar crede unii, cu apa si sapun. Nu cunosc prea bine aceasta tehnologie, insa ne vom interesa la specialistii de la Muzeu, care ne vor indruma ce trebuie sa cumparam si cu ce echipa de specialisti trebuie sa lucram. In citeva zile vom lua o decizie si vom anunta public care va fi obiectivul de care ne vom ocupa si cit se estimeaza ca va dura operatiunea. Precizez ca, din punctul nostru de vedere, ceea ce facem nu este o actiune politica, nu este vorba despre un ajutor dat de niste liberali primarului PSD Aurel Simionescu, ci despre o incercare a unor consilieri, alesi ai comunitatii, sa rezolve o mica parte dintr-o problema ce intereseaza urbea. Noi nu am intrat in Consiliul Local Municipal si in cel Judetean ca sa ne imbogatim din indemnizatia lunara, ci pentru ca dorim intr-adevar sa ne implicam in problemele comunitatii", a declarat consilierul Danaila.
La rindul sau, consilierul judetean Catalin Boboc a precizat ca gestul Ior i se pare cu atit mai semnificativ la acest moment, cu cit in ultimele zile, este vizibila o infierbintare a politicienilor locali, care
fac schimb de replici acide care, uneori, depasesc limita a ceea ce inseamna civilizatie si ajung la categoria "atac la persoana": "Am observat ca de la o declaratie la alta, se arunca invective si calificative dure, formulate la nervi, de oameni care nu ar trebui sa ajunga in astfel de situatii. Noi, ca tineri politicieni, credem ca declaratiile politice ar trebui sa aiba un cu totul alt ton, dat fiind ca certurile si jignirile aruncate de la unul, la altul, nu ajuta cu nimic comunitatea si nu rezolva nici o problema, decit poate una de orgolii. Dorim sa dam un semnal ca este momentul sa revenim la relatii civilizate intre politicieni si, de aceea, intindem o mina, ca semn de incercare de calmare a situatiei si de revenire la un climat de normalitate, in care sa ne concentram pe ce trebuie sa facem pentru comunitate. Sper ca exemplul nostru sa fie luat si de alti politicieni tineri, fie ei consilieri sau nu, fie candidati la parlamentare sau nu si daca impreuna, reusim sa rezolvam macar aceasta chestiune, legata de reabilitarea unor simboluri ale Brailei, se cheama ca am facut cit de putin, pentru urbe".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii