Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tinerii braileni se lupta pentru un loc la scoala de politie

Concurenta mare la examenul de admitere in scolile de politie. Mii de tineri din toata tara se lupta zilele acestea pentru a ocupa un loc la Scoala de agenti de politie "Vasile Lascar" din Cimpina sau la Scoala de agenti "Septimiu Muresan" din Cluj. Pe cele 1.055 locuri scoase la concurs s-au inscris 7.748 de candidati, ceea ce dovedeste clar ca tinerii vor sa imbratiseze meseria de politist.
La Inspectoratul de Politie al Judetului Braila s-au inscris initial 280 de tineri dornici sa devina politisti dar nu toti au indeplinit conditiile pina la final. Astfel, unii nu au reusit sa treaca de testarea psihologica, iar altii nu au promovat examenul de bacalaureat pentru a depune diploma la dosar. Tinerii braileni care au ramas in cursa sint acum in focul examenelor alaturi de ceilalti candidati din intreaga tara. Probele eliminatorii, respectiv examinarea medicala si proba sportiva, au inceput luni, 25 august si se incheie pe 2 septembrie, urmind ca cei declarati admisi la finalul acestor probe sa sustina examenul teoretic in data de 3 septembrie.
La Scoala de agenti de politie "Vasile Lascar" din Cimpina s-au inscris 6.690 candidati pentru cele 905 locuri scoase la concurs, dintre acestea, 20 fiind destinate persoanelor de etnie roma.
In urma unui simplu calcul reiese o concurenta de 7,5 candidati pe loc. La Scoala de agenti "Septimiu Muresan" din Cluj s-au scos anul acesta 150 de locuri, dintre care 5 pentru romi, in total fiind inscrise 1.058 persoane, ceea ce inseamna ca pentru un loc se bat aproximativ 7 candidati. Pina sa devina cursanti, tinerii trebuie sa treaca de examinarea medicala si cea a probei sportive, iar apoi de etapa teoretica, rezultatele finale fiind afisate pe 5 septembrie.
In ceea ce priveste examenul de admitere la Academia de Politie "Al. Ioan Cuza" Bucuresti, acesta s-a incheiat deja iar rezultatele situeaza Braila pe loc fruntas. Astfel, din cei 75 de tineri braileni care s-au inscris la concurs, in final, 5 au fost declarati admisi, printre acestia numarindu-se si o fata.




Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii