Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tinerii artişti mai stau o săptămână după gratii

Artiştii brăileni implicaţi în scandalul din noaptea de 8 spre 9 septembrie, în urma căruia un tânăr de 20 de ani a ajuns în comă la spital, rămân după gratii şi săptămâna aceasta. Deşi avocaţii acestora au făcut cerere de liberare sub control judiciar a clienţilor lor, care trebuia să fie analizată ieri, procesul s-a amânat până săptămâna viitoare, deoarece dosarul nu a ajuns, încă, de la Parchet la instanţă. Cosmin Cosma, în vârstă de 25 de ani şi Cristian Urse, de 21 de ani, sunt arestaţi preventiv de pe data de 12 septembrie, fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă. Săptămâna trecută, avocaţii celor doi au făcut recurs împotriva arestării preventive, însă acesta a fost respins de către magistraţi. Aceştia nu s-au lăsat înduplecaţi nici de adeverinţa depusă de avocatul lui Cosmin Cosma, care atestă implicarea tânărului actor de la Teatrul "Maria Filotti" în spectacolele programate pentru Festivalul "Zile şi Nopţi de Teatru European la Brăila".

În cursul săptămânii trecute, avocatul lui Cosmin Cosma, Cosmin Vintilă, declara reporterilor "Obiectiv" că, din punctul său de vedere, măsura arestării preventive împotriva a doi tineri studenţi, care nu au avut niciodată de-a face cu legea, este prea drastică. Apărătorul artistului afirma la momentul respectiv că cei doi tineri ajunşi după gratii s-au aflat la locul nepotrivit, în momentul nepotrivit, însă şi tânărul care a ajuns în comă la spital a avut partea lui de vină.

Bătaie pornită de la o palmă dată unei fete

Reamintim că totul a început în seara zilei de 8 septembrie, într-un local situat pe strada Mihai Eminescu, unde Adrian Cojocaru şi Cristian Urse s-au întâlnit, fiecare fiind într-un alt grup de amici. Când s-au văzut, şi-au amintit că aveau de lămurit o poveste mai veche, legată de o fată, acum prietena lui Cristi, care ar fi primit o palmă de la Adrian Cojocaru în urmă cu mai bine de un an de zile. Primul schimb de replici a avut loc în incinta barului, însă, în final, au ieşit însoţiţi de câţiva dintre amici şi şi-au aplicat pumni reciproc, în faţa fostei Arene de Box. Surse din anturajul celor doi ne-au povestit cum Cristian Urse şi Cosmin Cosma au vrut să se întoarcă în localul de unde ieşiseră, însă fiind foarte târziu nu au mai fost primiţi. Ca urmare, la aproximativ 15 minute de la scandalul din faţa Arenei de Box, au plecat spre Centru. În dreptul unui chioşc, îi aşteptau însă ceilalţi trei, cu care tocmai se bătuseră şi care nu considerau conflictul încheiat. Aşa încât, spun surse din cadrul Poliţiei, Adrian Cojocaru a sărit să-l bată din nou pe Cristian Urse, iar prietenii săi au sărit pe Cosmin Cosma. În final, Adrian Cojocaru a rămas pe jos, bătut măr, iar Cosmin Cosma s-a ales cu piciorul luxat. La puţin timp de la incident, Adrian Cojocaru a fost transportat la spital, unde a intrat în comă şi a fost apoi transferat la Serviciul de Neurochirurgie al Spitalului Judeţean Galaţi. Ulterior tânărul şi-a revenit din comă.

Poliţia i-a reţinut doar pe cei din grupul în care erau Cosmin Cosma şi Cristian Urse. După primele audieri, a reieşit că numai cei doi s-au bătut şi au fost arestaţi preventiv pentru vătămare corporală gravă. Ceilalţi au fost eliberaţi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii