Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tineri interesaţi de cariera militară, la Ziua Porţilor Deschise

* faţă de sutele de civili care au mers la precedentele acţiuni de acest gen, de data asta doar câteva zeci au răspuns invitaţiei * cei mai mulţi dintre ei sunt tineri interesaţi să se angajeze ca militari profesionişti

Ziua Porţilor Deschise din Portul Militar a trecut aproape neobservată pentru brăileni. Faţă de ediţiile precedente, când sute de civili mergeau să vadă aspecte din activitatea cu zi cu zi a marinarilor militari, de data asta doar 80 de vizitatori au răspuns invitaţiei. Cei mai mulţi dintre aceştia sunt tineri care vor să urmeze o carieră militară şi au profitat de prilej pentru a vedea cam cum arată o unitate militară din interior. Interesant e faptul că unii dintre ei au venit şi din alte judeţe. Liviu Săraru e din Constanţa şi ne-a spus că a venit la Brăila ca să se convingă cât e de inspirată alegerea unei cariere în cadrul flotilei fluviale. Acelaşi lucru ni l-a spus şi Valentin Isac, din Buzău, care ar vrea să se angajeze ca militar profesionist, deşi este absolvent al unui liceu cu profil CFR.

"Ne-am străduit să le arătăm acestor tineri ce implică o carieră militară în cadrul flotilei de la Dunăre. Ne-ar fi plăcut să avem mai mulţi vizitatori, dar fiind în cursul săptămânii, n-au putut veni elevii din cadrul liceelor şi şcolilor din municipiu, aşa cum se întâmpla de obicei", ne-a declarat comandorul Tudorel Gândac, comandantul Divizionului 88 Vedete Fluviale Brăila.

Civililor care au intrat, ieri, în Portul Militar le-au fost prezentate armele şi echipamentele speciale din dotarea marinarilor militari. De asemenea, ei au putut urca la bordul vedetelor şi monitoarelor fluviale, unde au primit unele informaţii privind capacitatea de luptă şi puterea de foc a acestora.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii