Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tineri! Candidaţi pentru o funcţie în Consiliul Judeţean al Elevilor Brăila!

* se fac alegeri pentru posturile de Vicepreşedinte, director al departamentului de Învăţământ Vocaţional, Tehnic şi Profesional şi director al departamentului de Fundraising

 

 

Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) Brăila anunţă alegeri în cadrul structurii pentru posturile de Vicepreşedinte, Director al departamentului de Învăţământ Vocaţional, Tehnic şi Profesional şi Director al departamentului de Fundraising.

Consiliul Elevilor este structura care apără drepturile şi interesele elevilor la nivel şcolar, judeţean, respectiv naţional, contribuind la îmbunătăţirea sistemului educaţional şi constituind un cadru de dezvoltare pentru elevi, de valorificare a spiritului civic şi de formare a acestora ca viitori cetăţeni responsabili. Prin intermediul acestei forme de organizare, elevii îşi pot alege reprezentanţii în mod democratic, pot formula puncte de vedere cu privire la problemele cu care se confruntă şi pot elabora propuneri pentru creşterea calităţii mediului educaţional”, susţin cei de la CJE printr-un comunicat de presă remis redacţiei noastre.

Condiţiile de participare la alegeri sunt următoarele: elevii nu se pot afla în an terminal de studiu al ciclului liceal, nu pot fi afiliaţi politic şi nu pot prezenta situaţii de repetenţie în anii precedenţi.

Elevul, deşi beneficiar primar al sistemului, se confruntă în mod constant cu nerespectarea drepturilor sale, stipulate de legislaţia în vigoare, iar recent se adaugă la această situaţie şi un număr major de modificări în educaţie, care îi afectează parcursul de dezvoltare în mod negativ. În consecinţă, implicarea activă a actorilor principali ai educaţiei influenţează radical deciziile din sistem şi poate conduce spre construirea unui mediu educaţional eficient, centrat pe nevoile acestora”, mai spun liderii elevilor brăileni.

Mai multe informaţii despre cum se desfăşoară alegerile în Consiliul Elevilor pot fi accesate aici: https://bit.ly/2m8MwXo.

Detalii despre activitatea orgnizaţiei puteţi urmări şi pe pagina de Facebook Consiliul Judeţean al Elevilor Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii