Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A tilharit o batrina, ca sa faca rost de bani de bautura

In virsta de 35 de ani, Petrus Dobrisan, din satul Gurguieti, comuna Scortaru Nou - aflat in prezent in arest preventiv -, a fost dat pe mina Tribunalului, din ordinul procurorului Gheorghe Constantinoiu, de la Parchetul Judetean Braila, pentru comiterea infractiunii de tilharie. Agresiunea s-a petrecut luna trecuta, victima fiind in virsta de 78 de ani si bolnava de reumatism.
In ziua de 19 iunie 2006, precizeaza procurorul anchetator, Petrus Dobrisan s-a "aghezmuit" bine la mai multe cafe-baruri din satele Gurguieti si Latinu, impreuna cu un tovaras de pahar. In jurul orei 13.30, stiind ca Raducan N., din Gurguieti, este plecat la cumparaturi, inculpatul a purces la domiciliul acestuia, in scop de jaf. Agresorul intentiona sa faca rost de bani, ca sa-si mai cumpere bautura. Acasa la familia N. se afla numai Ioana, sotia proprietarului, in virsta de 78 de ani, bolnava de reumatism, care se deplasa prin locuinta cu mare greutate.
Inainte de a da buzna in casa, Dobrisan si-a tras tricoul pe cap, ca sa nu fie recunoscut, dupa care a intrebat-o amenintator pe batrina "unde sint banii", amenintind-o, totodata, cu moartea. Devenind tot mai violent, banditul a imbrincit-o pe victima (care a cazut peste prag si a inceput sa plinga), insistind sa-i dea banii. Ioana N. i-a spus atunci sa caute in cutia de pe televizor, unde se aflau 800.000 de lei (ROL), singurii bani pe care-i avea. Intimplarea a facut ca, la plecare, infractorul sa dea nas in nas cu proprietarul, care, nestiind ce se intimpla, l-a rugat "sa-i deschida poarta, deoarece este cu caruta". Raufacatorul s-a conformat, apoi s-a dus la circiuma.
Stiind ca a fost reclamat la politie, Petrus Dobrisan a fugit din sat, a trecut riul Buzau inot, apoi a stat acuns in padure timp de trei zile. Pe 22 iunie, el s-a prezentat la Postul de Politie Scortaru Nou, fiind retinut de catre oamenii legii, pe baza de ordonanta.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii