Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tilharit de doi asistati ai unui centru de plasament

Miercuri dimineata, doi asistati ai Centrului de Plasament nr.4 au tilharit un minor, in plina strada, caruia i-au furat telefonul mobil. Victima, Cezar C.(15 ani), din Braila, a reclamat la Politie ca evenimentul s-a petrecut In jurul orei 07.30, In timp ce se deplasa pe strada "1 Decembrie 1918". El a povestit oamenilor legii ca a fost acostat de doi tineri necunoscuti care, prin violenta, l-au deposedat de telefonul mobil.
Cercetarile efectuate operativ de politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale au dus la identificarea autorilor faptei, stabilind ca este vorba despre Stefan A. (17 ani) si Marian Mugurel C. (17 ani), ambii din Braila, asistati ai Centrului de Plasament nr.4. Impotriva celor doi s-a dispus retinerea pe ordonanta pentru 24 de ore urmind sa fie prezentati Instantei de Judecata, cu propunere de arestare preventiva. Prejudiciul a fost recuperat si predat persoanei vatamate.
Surse din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Braila ne-au precizat ca institutia a fost anuntata de fapta celor doi in dupa-amiaza zilei de miercuri, chiar de catre Politie. Stefan A. este elev la Grupul Scolar "Edmond Nicolau", nu are parinti si pina de curind a fost in plasament la rude. Aceasta este prima sa abatere, ceea ce nu se poate spune si despre celalalt autor al faptei, Marian C. "Creeaza mari probleme si l-a cooptat si pe celalalt minor, pentru care aceasta a fost prima abatere. La virsta pe care o are este doar in clasa a III-a, la Scoala nr.5. El este in evidentele Serviciului de Protectie a Victimelor si Reintegrare Sociala a Infractorilor de pe linga Tribunalul Braila deoarece mai are o condamnare, de un an si sase luni inchisoare, tot pentru tilharie. Au plecat, in dimineata acelei zile, la scoala, iar pentru ca nu sint copii cu dizabilitati, nu au fost insotiti. Am fost anuntati de Politie ca sint suspecti de comiterea unei infractiuni si au fost audiati in prezenta unui asistent social", a precizat Simona Cimpoaie, director general adjunct al DGASPC Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii