Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tilhar la 15 ani

Autor al unei tilharii petrecute la sfirsitul lunii august anul trecut, Marian Albert A., un pusti de 15 ani care, dupa ce-a facut cu chiu cu vai sase clase, a abandonat scoala, s-a ales acum cu dosar penal, riscind sa ajunga dupa gratii. Pus sub acuzatie pentru savirsirea infractiunii de tilharie, Marian A. s-a mai aflat in atentia Politiei si pentru alte nemernicii. De data aceasta, el i-a acostat pe doi copii in Parcul Monument, sustragindu-i unuia telefonul mobil si banii pe care-i avea in buzunar. Desi exista probe indubitabile care-l invinovatesc - inclusiv declaratiile martorilor si ale victimei -, agresorul se considera nevinovat.
Tilharia s-a petrecut in seara zilei de 31 august 2004, in jurul orei 18.30. Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Mircea Ionescu, de la Parchetul Judetean, in acel moment, Razvan Mihai I., de 13 ani, se plimba cu bicicleta, impreuna cu prietenul sau, minorul Stefan B. La un moment dat, si-a facut aparitia Marian Albert A., care a prins bicicleta lui Razvan si i-a cerut acestuia 5.000 de lei. Agresorul era insotit de Georgian C., dar acesta nu a participat, se pare, la comiterea faptei. Refuzat de catre baietel, Albert i-a luat bicicleta si s-a deplasat intr-un loc mai retras, atragindu-l, totodata, si pe prietenul lui Razvan in cursa. Proferind amenintari, infractorul i-a scotocit apoi pe cei doi copii prin buzunare. Lui Stefan nu a avut ce sa-i ia, pentru ca nu avea nici un leu la el. In schimb, Razvan a ramas fara 140.000 de lei si fara telefonul mobil Nokia 3100. Nici plinsetele, nici rugamintile baietelului nu l-au induplecat pe nemernic. A pus mina pe "prada" si s-a facut nevazut printre copacii din parc.
Pe 12 septembrie 2004, baietelul tilharit se afla in parc impreuna cu tatal lui si l-a observat pe insotitorul celui care i-a luat banii si telefonul. Imediat, Georgian C. a fost dus la Politie, pentru audieri. Cu ajutorul lui, oamenii legii au reusit sa dea de urmele autorului. In cursul urmaririi penale, minorul-infractor a negat in mod constant ca l-ar fi jefuit pe baietel, afirmind cu nonsalanta ca, de fapt, acesta i-ar fi dat de bunavoie telefonul mobil.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii