Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Tică Valutistu" nu va ajunge după gratii

Precizăm că, la începtul lunii august, cei 7 indivizi implicaţi în scandal şi arestaţi au fost eliberaţi, asta după ce au declarat de comun acord că nu a fost vorba de nicio bătaie, doar de o fugăreală printre rafturile de la "Selgros" şi prin parcare, de nişte înjurături şi scuipături.
În total, la scandalul petrecut la începutul lui iulie, la hypermarketul "Selgros" de pe Şos. Rm. Sărat au participat 11 indivizi, care au fost trimişi în judecată la sfârşitul aceleiaşi luni. Şapte dintre ei - Alexandru-Marius Pîrvu, 21 de ani, Marius Bejan, 23 ani, Farcaş Gabriel Dinu, 28 ani, Petruţ Alin Negoiţă, 21 ani, Lucian Dobrin, 27 ani, George Botezatu, 21 ani şi Liviu Manta, 23 ani - au fost anchetaţi şi deferiţi justiţiei în stare de arest preventiv, însă au fost eliberaţi acum 2 săptămâni.

"Tică Valutistu", fiul acestuia şi un amic - dispăruţi în continuare

În ce priveşte restul scandalagiilor, un minor în vârstă de 15 ani (Alexandru P, fiul lui "Tică Valutistu") a fost cercetat în libertate, iar ultimii 3 inşi implicaţi, mai precis "Tică Valutistu", fiul acestuia, George şi Sorin Maier s-au făcut nevăzuţi, având iniţial emise pe numele lor mandate de arestare preventivă în lipsă, care au fost revocate miercuri.

Toţi cei de mai sus sunt acuzaţi de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, în timp ce Pîrvu şi Bejan mai au pe capul lor şi acuzaţia de port ilegal de armă albă.

Măsuri aberante în noul Cod Penal

Dacă în acest moment cei care se fac vinovaţi de ultraj contra bunelor moravuri mai pot fi încă arestaţi sau mai pot fi pedepsiţi cu nişte ani de închisoare în care să se gândească la ce au făcut, conform noului Cod Penal, pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea şi care va intra în vigoare în perioada următoare, aceşti indivizi scapă numai cu o "bătaie cu rigla" peste mâini.

Mai clar, conform art. 371 din noul Cod Penal, pedeapsa pentru ultraj scade de la 2 - 7 ani, cum era până acum, la 3 luni - 2 ani sau amendă. Astfel, cum arest preventiv se poate da numai dacă pedeapsa faptei de care persoana e vinovată este de peste 4 ani, bătăuşii pot sta de acum încolo liniştiţi să îşi bată joc de poliţiştii şi procurorii care s-au chinuit să îi înfunde.

"Marii şmecheri" s-au fugărit şi scuipat prin "Selgros" ca nişte puşti

În după-amiaza zilei de 4 iulie 2009, în jurul orei 16.00, agenţii de pază care-şi desfăşurau activitatea la hypermarketul "Selgros", au sesizat Poliţia Municipiului în legătură cu producerea unui scandal. Oamenii legii sosiţi la faţa locului i-au identificat în parcarea magazinului pe câţiva suspecţi, care vroiau să plece cu un autoturism, iar în interior alţi doi tineri, care aveau asupra lor arme albe. Scandalul s-a declanşat în momentul în care Alexandru Pîrvu şi Marius Bejan, membri ai unei grupări rivale, au dat nas în nas cu Vasile Petcu zis "Tică Valutistu" şi cu fiul acestuia, Alexandru. Petcu i-a chemat în ajutor pe Dobre, Dinu, Negoiţă şi Botezatu, precum şi pe George Petcu (fiul lui "Tică"), Maier şi pe Manta. Aflaţi în inferioritate numerică, Pîrvu şi Bejan au luat din autoturismele cu care veniseră un cuţit, un spray lacrimogen şi un topor. Când oamenii lui "Tică" s-au îndreptat spre ei, Pîrvu s-a retras în magazin, iar Bejan în parcare. Vasile Petcu a dat buzna în hypermarket, ca să-l caute pe rival, sub privirile îngrozite ale angajaţilor şi clienţilor. În continuare, "Tică Valutistu" şi ai lui au fost atacaţi în parcare de către Bejan care, având toporul în mână, s-a retras în magazin, unde s-a întâlnit cu Pîrvu. Atacatorii au încercat să intre şi ei în incintă, însă au fost orpriţi de agenţii de pază, care au chemat Poliţia şi Jandarmeria. Suspecţii au fost reţinuţi, mai puţin "Tică" şi ceilalţi doi fugari, care au reuşit să se facă nevăzuţi. Conform anchetatorilor, trei dintre inculpaţi - George Petcu, Alexandru Marius Pîrvu şi Petruţ Alin Negoiţă - au mai fost implicaţi în astfel de scandaluri derulate în locuri publice aglomerate.
Categorie articol: 

Comentarii