Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tezele cu subiect unic la clasele a VII-a si a VIII-a se dau in perioada 5 - 14 decembrie

Elevii de clasa a VII-a vor da teze cu subiect unic la limba romana si la matematica, iar cei din clasa a VIII-a vor mai da teze si la geografie sau istorie, la alegere, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Ministerului Educatiei. In semestrul I tezele cu subiect unic se dau in perioada 5 - 14 decembrie: 5 decembrie - matematica, 11 decembrie - istorie/geografie, numai pentru clasa a VIII-a, 14 decembrie - limba si literatura romana. Contestatiile se depun pe 11 ianuarie 2008.
In semestrul II tezele se vor da in perioada 9 - 16 mai: 9 mai - istorie/geografie, 13 mai limba si literatura romana, 16 mai matematica. Contestatiile se depun pe 29 mai.
Tezele vor dura doua ore, iar subiectele vor fi elaborate in cadrul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamintul Preuniversitar. Ele trebuie sa respecte programa scolara parcursa pina la data desfasurarii tezei, in conformitate cu temele selectate din programa scolara si comunicate scolilor. Tezele vor fi evaluate in centre special desemnate, iar evaluarea va dura maxim trei zile. Nota finala se stabileste prin media aritmetica a notelor acordate de fiecare profesor evaluator. Fractiunile de punct rezultate se rotunjesc in favoarea elevului daca sint peste 0,50 si se anuleaza daca sint mai putine. Dupa afisarea notelor, profesorul are la dispozitie cinci zile in care sa analizeze lucrarile si notele obtinute si tot el raspunde de integritatea lucrarilor si neinterventia asupra lor. In urma acestei analize elevii pot depune contestatii la comisia din unitatea de invatamint.
Elevii prinsi ca au copiat sau ca au incercat sa copieze primesc nota 1 in teza. Elevii care intervin asupra tezei dupa ce aceasta a fost corectata, primesc tot nota 1 in teza, dar au nota la purtare scazuta cu trei puncte. Cadrele didactice care incearca sa furnizeze informatii elevilor in timpul tezelor, falsifica lucrari, manifesta neglijenta in indeplinirea atributiilor ce le revin sau savirsesc orice alte fapte care impiedica desfasurarea in conditii normale a tezelor si aduc prejudicii imaginii invatamintului sint sanctionate disciplinar conform Statutului personalului didactic sau se procedeaza si la sesizarea organelor de urmarire penala.
Perioadele speciale de sustinere a tezelor pentru elevii care au absentat sint februarie pentru tezele din primul semestru si mai-iunie pentru tezele din semestrul al II-lea.
Admiterea la liceu si in scolile de arte si meserii in anul scolar 2007 - 2008 se va face tot computerizat. Media de admitere se va calcula ca si pina acum, numai ca in locul mediei de la Testele Nationale se va lua in consideratie media obtinuta din notele de la tezele cu subiect unic sustinute in clasa a VIII-a.
Prima etapa de admitere computerizata se va finaliza pina pe 27 iunie, iar cea de-a doua etapa se va finaliza pina pe 12 iulie.
Categorie articol: 

Comentarii