Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Teza cu subiect unic la limba si literatura romana - grad mediu de dificultate

La teza cu subiect unic pentru clasa a VII-a, care s-a sustinut ieri, prezenta a fost foarte buna si nu s-au semnalat sincope in organizare. La subiectul I de limba romana, copiii au primit un fragment din povestea "Fata babei si fata mosului" de Ion Creanga si au avut de raspuns la noua intrebari care vizau notiuni de gramatica, de vocabular, dar si de intelegere de text. Pentru subiectul a doilea, elevii aveau de scris caracterizarea unui personaj dintr-o balada culta sau nuvela, in 15 - 20 de rinduri. Pentru acest subiect elevii primeau 30 de puncte. "Subiectele au fost destul de accesibile, iar volumul de lucru consider ca nu a fost foarte mare. Subiectul I nu necesita foarte mult timp de gindire, mai mult lua cititul textului. Subiectul doi necesita un timp mai mare de gindire, dar elevii se puteau incadra in timp. Cred ca se putea ajunge usor la nota 6,5. Evaluarea va respecta baremul si nu se va interpreta, asa cum se mai intimpla. Este foarte clar redactat", a precizat inspectorul de specialitate Ana Maria Zlavog.
Corectarea lucrarilor se va realiza in cinci centre de corectare la: Palatul Copiilor, Inspectoratul Scolar, Centrul Judetean de Asistenta Psihopedagogica, Scoala Speciala si Grupul Scolar "Nenitescu".
Inspectorul de limba romana Ana Maria Zlavog a spus ca teza se va mai da o data pe 12 iunie, dupa care elevii vor mai avea o sansa in august. Notele se vor trece in catalog prin rotunjire. Este important ca elevii sa se prezinte la teza pentru a li se putea incheia situatia scolara. Cei care ar putea avea probleme cu promovarea mai au timp sa-si indrepte situatia pina la sfirsitul anului scolar. Metodologia de sustinere a tezelor cu subiect unic nu precizeaza ce se intimpla in cazul in care un elev nu sustine teza nici in luna august.
Categorie articol: 

Comentarii