Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Teste de antrenament pentru Evaluare Naţională şi Bacalaureat, publicate de Ministerul Educaţiei

• testele sunt realizate de minister împreună cu Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi respectă modelul subiectului de examen • într-o scrisoare deschisă, Monica Anisie i-a rugat pe profesori ca în perioada suspendării cursurilor să nu predea materie nouă şi să nu evalueze elevii, ci accentul să fie pus pe fixarea cunoştinţelor deja acumulate

 

O veste mult aşteptată pentru elevii care se pregătesc să susţină examenele naţionale! În contextul suspendării cursurilor, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susţine Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul. Resursele de antrenament tip test au fost realizate împreună cu Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi respectă modelul subiectului de examen.

“Obiectivul publicării acestor resurse este acela de a exersa în această săptămână şi de a continua efortul în vederea obţinerii unor rezultate bune la viitoarele examene. Baremele de evaluare şi de notare vor fi publicate pe acelaşi site, vineri, 3 aprilie 2020. Rolul acestora este de autoevaluare şi calibrare a modului în care au fost redactate răspunsurile”, anunţă ministerul într-un comunicat publicat pe site-ul instituţiei.

Totodată, în cadrul emisiunilor “Teleşcoala” de pe TVR 1 vor fi prezentate unele soluţii ale acestor teste de antrenament, cu explicaţiile necesare pentru a înţelege cât mai bine răspunsurile din baremele de evaluare şi de notare.

Testele de antrenament pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat se găsesc la adresa https://rocnee.eu/testeantrenament/.

În perioada suspendării cursurilor nu se vor preda cunoştinţe noi

Asta a transmis ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, într-o scrisoare cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar. De asemenea, aceasta le recomandă profesorilor să nu noteze copiii şi să lucreze cu aceştia la fixarea cunoştinţelor accumulate până la suspendarea cursurilor.

“Mai mult decât oricând, noi, cadrele didactice, trebuie să contribuim la menţinerea echilibrului emoţional al elevilor noştri, al părinţilor şi, nu în ultimul rând, al întregii societăţi. Continuarea învăţării de acasă reprezintă modalitatea prin care putem să fim alături de copiii noştri. Suspendarea cursurilor reprezintă o perioadă în care vom valorifica activitatea pe care am desfăşurat-o în sala de clasă, prin modalităţi de fixare a cunoştinţelor şi de recapitulare a temelor predate, fără a preda noi cunoştinţe şi fără a evalua elevii”, a transmis Monica Anisie.

Totodată, ministrul educaţiei şi cercetării a subliniat importanţa creării de contexte educaţionale prin orice mijloace de comunicare, motivându-i pe elevi să rămână conectaţi la educaţie.

În final, Monica Anisie a asigurat cadrele didactice că se lucrează la scenarii care să compenseze efectele acestei crize, efecte care vizează atât elevii, cât şi profesorii.

“Măsurile care vor fi luate vor fi comunicate oficial şi vor avea în vedere ca elevii noştri să nu sufere şi să nu piardă de pe urma acestei suspendări a cursurilor. În ceea ce priveşte susţinerea examenelor naţionale pentru elevi, dar şi examenele pe care unele cadre didactice le au de susţinut, vă asigur că vom prezenta public variantele la care specialiştii din cadrul ministerului lucrează. Acestea vor fi unele oneste, realiste şi transparente, adaptate contextului în care ne aflăm”, a mai spus ministrul de resort.
Categorie articol: 

Comentarii