Mergi la conţinutul principal

Terorizați de mirosul provocat de canalizarea distrusă din subsol

* asta a pățit o familie care și-a achiziționat în urmă cu 2 ani un apartament într-un bloc de pe Calea Călărașilor * tinerii spun că țevile de canalizare sunt distruse și toate dejecțiile se scurg direct în subsolul blocului * aceștia au făcut reparații, pe propria cheltuială, însă doar sub apartamentul lor, pentru că nu își permit să facă o reparație generală * tinerii acuză asociația că nu se implică pentru rezolvarea problemei * administratorul blocului spune însă că a început demersurile necesare dar că nu toți locatarii de pe scară vor să contribuie cu bani, astfel că reparațiile se vor face în limita sumelor strânse

 

Problemele cu țevile de canalizare ce trenează de ani de zile în subsolurile unor blocuri din Brăila le pot face viața un calvar locatarilor, în special celor care locuiesc la parter. În această situație se află o familie care a achiziționat, în urmă cu doi ani, un apartament de la parterul blocului A1, scara 6, de pe Calea Călărașilor. După ce s-au instalat la casă nouă, tinerii au avut surpriza neplăcută să constate că în locuința lor persistă un miros foarte urât de care nu pot scăpa nicicum, oricât ar încerca să aerisească interiorul apartamentului. S-a dovedit că problema provine de la sistemul de canalizare de la subsolul blocului. Concret, țevile foarte vechi au cedat în mai multe locului, astfel că apa menajeră, plină de dejecții, se scurge direct în subsol, rezultând de aici un miros pestilențial ce este resimțit pe toată scara, dar în special în apartamentele de la parter. Totodată, subsolul inundat menține o umiditate ridicată, astfel că în locuințele de la parter este o adevărată invazie de mucegai.

”De 2 ani ne-am mutat în acest bloc. Locuind la parter, am crezut, ca tânăr, că pot schimba ceva. Am vorbit în nenumărate rânduri cu administatorul, însă acesta spune că nu poate face nimic. Am scris și primarului, dar nimic. Avem copii mici. Copiii vecinei sunt bolnavi de astm. Am renovat apartamentul, am schimbat țevile pe cheltuiala mea de sub apartamentul meu. Problema este că la noi se scurge efectiv toată mizeria direct în beci. Nu avem nicio scurgere către canalizare. Acum câțiva ani au încercat să facă altă scurgere dar nu au reușit și totul a rămas baltă. Conducta principală este astupată cu pământ și ni se spune că nu se poate primi aprobare ca să se spargă strada Milcov pentru o scurgere către canalizare. Mirosul de pe scară este groaznic. Nivelul dejecțiilor crește zilnic, în unele locuri este și de jumătate de metru. Efectiv nu am putut intra în beci pentru că apa trecea de cizme. Zi de zi la fel. Stau în casă și aud cum, după fiecare care trage apa, mizeria se scurge direct în beci. Sperăm să putem schimba ceva”, ne-a transmis, prin intermediul unei sesizări, unul dintre locatarii apartamentelor de la parterul scării 6 a blocului A1. Acesta ne-a pus la dispoziție și câteva imagini cu subsolul blocului, precum și cu o canapea relativ nouă, care s-a umplut de mucegai din cauza umezelii și a trebuit aruncată.

Administratorul Asociației de Proprietari nr. 62, Gheorghe Banciu, ne-a declarat că încearcă să rezolve problema subsolului, însă nu toți locatarii scării 6 ar fi dispuși să contribuie cu bani pentru efectuarea lucrărilor necesare. ”Lumea cere să se facă, dar când e vorba de bani, unii nu vor să dea. Din 19 apartamente de pe scara 6, au contribuit cu bani pentru subsol numai 13. S-au strâns circa 2.600 lei, cu care vom încerca să rezolvăm măcar strictul necesar. Acolo sunt două conducte ce trebuie înlocuite. Un locatar de la parter a făcut pe cheltuiala lui reparații, în dreptul apartamentului său și a dat bani și pentru intervenția comună. Alții însă n-au vrut să dea deloc. E greu să faci ceva când te lovești de astfel de atitudini. Nu pot să iau din fondul de reparații de la alte scări și să fac la scara 6. Fiecare scară cu problemele ei. Iar o intervenție ca aceea din subsolul inundat nu e chiar ieftină, că nu găsești așa ușor pe cineva dispus să intre acolo”, ne-a declarat administratorul Banciu. Acesta spune că o problemă similară a existat și la subsolul scării 5 din același bloc, iar acolo ar fi existat mai multă înțelegere din partea locatarilor, toate apartamentele contribuind cu bani pentru lucrare. ”La scara 5 au cotizat toți și s-au strâns 3.500 lei. Acolo am schimbat deja conductele în proporție de 90%, iar după ce terminăm începem lucrările la scara 6, cât vom putea face  cu cei 2.600 lei adunați de la locatari”, ne-a mai declarat administratorul Asociației nr. 62.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro