Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Terorizaţi de mirosul de fecale de la subsolul blocului

Locatarii blocului 5, situat pe Calea Galaţi, pe tronsonul cuprins între intersecţia cu Str. Plevnei şi intersecţia cu Str. Rahovei, trăiesc de câteva luni sub teroarea unui miros pestilenţial ce străbate de la subsolul imobilului. Dacă în apartamentele de la etajele superioare deranjul nu este atât de mare, pentru cei de la parter situaţia este de-a dreptul critică. "Am momente când simt că mi se face rău din cauza acestui miros. Problema a apărut în luna ianuarie, după ce s-a lucrat la o conductă de gaze în strada Plevnei. Am înţeles că cei care au făcut săpături acolo au fisurat conducta de canalizare a blocului, care s-a înfundat încât apa menajeră şi dejecţiile se scurg în subsol", ne-a pus în temă Elena Paraschiv, locatară a unui apartament de la parterul blocului 5.
Albu Adriana, administratorul Asociaţiei de Proprietari nr. 198, de care aparţine blocul respectiv, susţine că încearcă de câteva luni să rezolve problema, însă fără succes. "Lucrările la conducta de gaze de pe strada Plevnei s-au desfăşurat în lunile decembrie şi ianuarie. Ulterior, subsolul blocului a început să se inunde cu apa menajeră din conducta de scurgere. În februarie, am făcut o sesizare către Compania de Utilităţi Publice «Dunărea», care a trimis o vidanjă să desfunde ţeava de scurgere a blocului. Au spus că ţeava nu e doar înfundată, ci a fost spartă şi trebuie înlocuită, dar că asta nu e treaba lor ci a celor care au făcut lucrarea la gaze. La începutul lunii martie, am trimis o sesizare către Distrigaz Sud Reţele. Aceştia au trimis un răspuns cum că au făcut verificări la faţa locului şi că problema reclamată nu se confirmă. Atunci am făcut sesizare la Poliţia Locală şi, după verificările făcute de dumnealor, am înţeles că Distrigaz ar fi spus că i-a solicitat firmei din Bucureşti care a făcut efectiv lucrarea să vină să facă remedierile necesare, dar acea firmă nu poate să intervină fiindcă nu primeşte un aviz de la Primărie cum că poate să facă săpături pe strada Plevnei. Sunt deja câteva luni de când tot facem sesizări şi problema nu se rezolvă. Se încălzeşte vremea, deja nu se mai poate respira în bloc din cauza mizeriei de la subsol. Chiar nu se poate face ceva?", se plânge administratorul Adriana Albu.
Viceprimarul Alexandru Dănăilă ne-a declarat că este în temă cu situaţia de la blocul 5 de pe Calea Galaţi şi că nu este adevărat că Primăria nu a eliberat aviz pentru spargerea străzii, ca să se poată interveni. "Nu s-a pus problema de aşa ceva. Primăria, prin Poliţia Locală, a somat firma care a făcut lucrarea la conducta de gaze, «Avicon» Bucureşti, să repare ţeava de scurgere a blocului în termen de 2 săptămâni. Termenul expiră la începutul săptămânii viitoare. Se vor face verificări la faţa locului şi, dacă nu s-a conformat, firma respectivă va fi sancţionată cu amendă. În cazul în care tot nu intervine pentru soluţionarea problemei, conducta va fi reparată de CUP «Dunărea», urmând ca Primăria să se îndrepte în instanţă împotriva firmei «Avicon» pentru recuperarea contravalorii lucrării", ne-a declarat viceprimarul Dănăilă.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii