Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Teroare la Pediatrie

O adolescenta de aproape 17 ani, internata in sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean Braila, a facut ieri prapad printre pacienti si personalul unitatii. Eleva a Liceului cu Program Sportiv din localitate, ea a batut o colega de salon, a spart geamul usii de la intrarea in sectie, a rupt halatele de pe infirmierele si asistentele care au incercat sa o retina, i-a tras un pumn in fata medicului sef de sectie si l-a taiat cu un ciob de sticla pe gardianul spitalului.
Adolescenta a fost internata in spital de catre parinti, dupa ce venisera din concediu de la mare, pentru ca avusese o cadere de calciu. Din spusele medicilor, fata era foarte revoltata, pentru ca si-ar fi dorit sa mai ramina pe litoral, iar parintii nu fusesera de acord cu ea. Dupa citeva ore de investigatii si de sedere in spital, a inceput sa dea telefoane si sa tipe ca nu mai poate sa stea inchisa. A coborit in curtea spitalului, unde s-a intilnit cu citiva "tipi dubiosi" si a revenit in salon sa-si ia bagajele, dar, inainte de a pleca, a vrut sa le demonstreze tuturor ce inseamna puterea unui sportiv categoria 16 ani si 7 luni si peste 70 de kg. Colega de salon, care a fost prima victima a Aneimaria, cit si medicii de la pediatrie sustin ca, brusc, aceasta a devenit violenta si a sarit la bataie, a spart geamul de la intrarea in sectie, vrind sa iasa mai repede si i-a taiat cu un ciob de sticla pe cei care se apropiau de ea sa o linisteasca. "Dadea cu pumnii in stinga si in dreapta, pentru ca i se spusese sa nu paraseasca spitalul pina la venirea parintilor, fara sa tina cont daca ii lovea pe copiii din salon sau pe seful sectiei", spun martorii oculari, ingroziti de furia dezlantuita a fetei.

A vrut sa mai stea la mare

Anamaria Oprea a fost internata in spital vineri, in jurul prinzului, cu niste manifestari de tetanie, lipsa de calciu. Pentru ca fata spunea ca o durea capul, ca ii era rau, la insistentele parintilor, medicii au internat-o pentru investigatii. Seara, medicul de garda, dr. Virgil Costea, seful sectiei de pediatrie a fost chemat de asistente la etajul 6, pentru ca se produsese un incident. "Ea a stat un timp in salon, dupa care a coborit in curtea spitalului, unde a vorbit cu niste tipi care o asteptau, cu un jeep, avind niste figuri mai dubioase, dupa care s-a intors in salon, sa-si ia lucrurile. In acel moment, fetele din salon si asistentele au vazut ca era agitata si nu au lasat-o sa plece, iar ea a inceput sa-i bata pe toti. A lovit o pacienta din salon, asistenta, apoi infirmiera. In altercatie a spart un geam de la intrarea in sectie, era singe peste tot, le-a rupt halatele asistentelor si le-a lovit cu pumnul. Apoi, cind medicul-sef de sectie a ajuns la ea si a incercat sa o opreasca sa paraseasca spitalul, in fata liftului, i-a dat un pumn in fata si l-a taiat cu un ciob de sticla, incit acesta a ramas interzis, nu a mai avut timp sa schiteze nici un gest. Intre timp, la locul incidentului a ajuns si gardianul unitatii spitalicesti, pe care l-a lovit cu pumnii si i-a infipt ciobul de sticla in ochi, astfel incit abia au reusit medicii oftalmologi sa i-l extraga din cornee", ne-a spus dr. Alexandrina Asproiu, medic pediatru. In opinia sursei citate, asa ceva nu s-a intimplat niciodata in Spitalul Judetean, nici in cazul pacientilor agitati, care urma sa fie transferati la Psihiatrie.

"A facut o criza de isterie"

Alexandra, colega de salon cu Anamaria, ne-a marturisit ca i s-a parut ciudat comportamentul acesteia inca de la internare. "Nu statea deloc linistita, spunea ca ea simte curent, vroia sa fugim, vorbea singura. Primise niste telefoane si ne spunea sa fugim acasa, cu ea. Intre timp, a sunat mama ei in sectie si am raspuns chiar eu. Vroia sa-i transmita sa stea linistita, pentru ca venea la ea. I-am spus sa se linisteaca, dar ea mi-a tras o palma peste fata. Tipa foarte tare, era agresiva, a facut o criza de isterie, a dat cu piciorul in usa si a spart geamul, a tras-o pe infirmiera de par. Cind a venit dr. Costea sa o linisteasca, ea urla ca vrea sa iasa afara, ca vrea sa bea apa; atunci, s-a repezit la el cu un ciob de geam, pe care il avea in mina si l-a zgiriat pe fata".

Caz fara precedent in Braila

In urma incidentului, o pacienta a fost agresata, asistentele si infirmierele care au fost de garda au ramas cu podoaba capilara jumulita si cu halatele rupte, seful sectiei de Pediatrie s-a ales cu un pumn in fata si cu o rana provocata de la ciobul de geam pe care Anamaria il avea in mina. Cel mai afectat a fost unul dintre gardienii spitalului, care a fost lovit cu ciobul de sticla in ochi, iar medicii de la oftalmologie abia au reusit sa-i curete corneea.
Fata de cele intimplate, dr. Virgil Costea, seful sectiei de Pediatrie ne-a spus ca nu este pentru prima data cind se produc unele incidente in spital, dar ca nu poate comenta situatia actuala.
Cazul, fara precedent in Braila, a intrat in vizorul Politiei.

Minte de gardian

Din motive care ne scapa gardienii aflati ieri in tura la Spitalul
Judetean de Urgenta au interzis categoric intrarea in unitatea
spitaliceasca a reporterilor de la "Obiectiv". In timp ce asistentele,
medicii si pacientii sint loviti si taiati in spital, iar persoane dubioase
isi petrec veacul zi si noapte in curtea spitalului, gardienii sustin ca
singurii care nu au voie sa intre in spital sintem noi, pentru ca,
potrivit conducerii spitalului, publicam articole si fotografii cu ce se
intimpla in aceasta institutie despre care nu am auzit sa fie privata.
(T.T.)
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii