Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Teribilism la volan. Au furat un autoturism Hyundai Tucson şi au provocat un accident

doi minori de 16 şi 17 ani, s-au plimbat, în miez de noapte, cu un autoturism furat de pe strada Şcolilor • plimbarea nu a fost prea lungă, asta pentru că, pe strada Pietăţii, tânărul aflat la volan a intrat într-o maşină parcată • autoturismul Hyundai a fost abandonat, fiind găsit de oamenii legii • cei doi tineri au scăpat de acuzaţia de furt, întrucât proprietarul maşinii s-a împăcat cu autorii, însă ei au fost trimişi în judecată pentru conducere fără permis

 

Doi tineri brăileni şi-au început activitatea infracţională de la vârste fragede. Ei au furat un autoturism “Hyundai Tucson” , s-au plimbat cu el şi au intrat într-o altă maşină parcată. Autorii faptei, doi minori, unul de 16 şi celălalt de 17 ani, au fugit apoi de la faţa locului, însă poliţiştii le-au dat de urmă. Chiar dacă au scăpat de acuzaţia de furt, întrucât proprietarul maşinii furate s-a împăcat cu autorii şi nu a mai depus plângere, procurorii i-au trimis totuşi în judecată pentru conducere fără permis. Dosarul a ajuns pe rolul Judecătoriei Brăila.

Potrivit rechizitoriului Parchetului, la data de 25 septembrie 2017, jandarmii au fost sesizaţi de un brăilean cu privire la faptul că autoturismul său, marca “Renault Laguna”, parcat pe strada Pietăţii, a fost tamponat, în noaptea de 24/25 septembrie, de un auto Hyundai Tucson. Ocupanţii acestui autoturism au fugit apoi şi au abandonat maşina implicată în tamponare. S-a dat startul anchetei şi s-a constatat că autoturismul Hyundai fusese furat de doi tineri.

După cum arată procurorii, în ziua de 24 septembrie 2017, în jurul orei 20.30, brăileanul N.C. a parcat auto marca Hyundai Tucson pe strada Şcolilor, în faţa blocului unde locuieşte, iar cheile de contact le-a pus într-un alt autoturism, marca “Dacia”, pe care îl deţine, acesta fiind parcat tot în aceeaşi zonă.

Proprietarul autoturismelor a urcat apoi în apartamentul său, iar în jurul orei 03.00- 04.00. s-a trezit cu un echipaj de jandarmi la uşa apartamentului.

Oamenii legii i-au adus la cunoştinţă faptul că autoturismul său Hyundai a fost sustras şi avariat prin tamponarea unui alt autoturism. Bărbatul a coborât apoi la autoturismul Dacia şi a constatat că acesta avea portiera stânga faţă deschisă, iar din interior fuseseră sustrase cheile autoturismului Hyundai şi suma de 200 lei. Omul şi-a găsit autoturismul furat pe strada Pietăţii, acesta fiind abandonat în zona respectivă după producerea tamponării. Maşina prezenta avarii în partea frontală dreapta.

 

Autorii faptei

Tinerii trimişi în judecată de procurori sunt Valentin Daniel I., în vârstă de 16 ani, şi Nicuşor Adrian S., de 17 ani. Audiat fiind, primul dintre inculpaţi a spus că, în noaptea de 24/25 septembrie 2017, în timp ce se afla cu doi amici pe strada Şcolilor, au observat un autoturism marca “Dacia” şi au hotărât să sustragă bunuri din interiorul acestuia. Prin utilizarea unor chei potrivite, unul dintre tineri a dechis uşa autoturismului, a intrat în interior şi a găsit cheia de la Hyundai Tucson. Tinerii s-au mutat apoi la celălalt auto, dacă tot au găsit cheile, hotărând să îl fure şi să facă o plimbare. Valentin a urcat la volan şi a mers cu maşina până pe strada Pietăţii, la capătul liniei 2, unde s-a întâlnit cu Nicuşor, acesta urcându-se la volan şi provocând apoi tamponarea, din cauza vitezei. După accident, toţi cei 4 tineri aflaţi în maşină au fugit de la locul faptei.

Fiind audiat în calitate de suspect, Nicuşor Adrian a declarat că domiciliază fără forme legale în municipiul Brăila, pe strada Pietăţii, iar în noaptea de 24/25 septembrie 2017, a fost apelat telefonic de Valentin Daniel, care i-a spus că vine în zonă cu autoturismul marca “Hyundai Tucson”. După ce a ajuns la faţa locului cu maşina respectivă, Valentin a coborât de la volan, în locul său urcându-se Nicuşor. În autoturism mai erau alţi doi tineri. Lui Nicuşor i s-a spus că autoturismul fusese sustras de pe strada Şcolilor, însă acesta a decis să dea totuşi o tură cu autoturismul respectiv. El a condus autoturismul câteva sute de metri, iar la un moment dat, din cauza vitezei neadecvate, a intrat în coliziune cu un auto parcat pe Aleea Pietăţii, fapt ce a dus la avarierea ambelor autovehicule.

Proprietarul autoturismului furat şi-a recuperat prejudiciul creat şi s-a împăcat cu suspecţii, astfel că nu a mai avut vreo pretenţie faţă de aceştia. În aceste condiţii, cei doi tineri nu au mai fost trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunilor de furt în scop de folosinţă şi complicitate la furt.

Cei doi au rămas totuşi cu probleme pe cap, ei fiind trimişi în faţa instanţei pentru  conducere fără permis.

Inculpatul Valentin Daniel I., de 16 ani, elev la un liceu din municipiu, mai este cercetat într-un dosar penal, aflat la Poliţia Municipiului, pentru infracţiunea de furt calificat.

 
Categorie articol: 

Comentarii