Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Terenuri de miliarde, pentru odraslele unor consilieri locali

Dupa ce a tinut in sah consilierii municipali prin declaratiile facute in cadrul unei conferinte de presa, in care a afirmat ca unii dintre acestia se lasa cumparati, Daniela Vasioiu a facut cunoscute citeva nume, in urma cu doua zile. Este vorba de doi actuali consilieri municipali, unul din opozitie si unul din Alianta, si de un fost consilier municipal PSD. In opinia viceprimarului Vasioiu, cei trei au vrut sa obtina pentru copiii lor sau persoane apropiate, in baza legii 15/2003, atribuirea unor terenuri in folosinta gratuita, terenuri situate de altfel in centrul istoric al orasului. Amintim ca, prin aceasta lege, se atribuie in mod gratuit spre folosinta terenuri pentru tinerii care NU ISI POT PERMITE sa isi cumpere un teren pentru construirea unei case. In acest moment, in Braila, exista sute de cereri facute in baza acestei legi, iar la sfirsitul anului trecut, primarul Constantin Cibu declara ca Primaria nu are destule terenuri pentru a acoperi aceasta cerere si ca se cauta solutii in acest sens.
Pentru a-si sustine afirmatiile, Daniela Vasioiu a pus la dispozitia redactorilor nostri proiectele de hotarire care s-au aflat initial pe ordinea de zi a sedintei CLM din data de 28.07.2005, prin care la initiativa primarului copiii acestor consilieri urmau sa primeasca in folosinta gratuita niste terenuri foarte bine pozitionate, care valoreaza miliarde la pretul pietei. Amintim ca proiectele respective, alaturi de altele, au fost scoase totusi de pe ordinea de zi la inceperea sedintei din data respectiva, si nu au mai fost aduse in discutie pina in acest moment.

Cei nominalizati de viceprimarul Vasioiu sint Traian Adrian (PRM), Ion Sterian (PNL) si Cristian Radulescu (PSD)

Astfel, unul dintre consilierii nominalizati de viceprimarul Vasioiu este consilierul PRM Adrian Traian a carui fiica, Roxana Traian, a solicitat atribuirea in folosinta gratuita a unui teren, situat in Braila, Str. Danubiului colt cu str. Fata Portului, in suprafata de 250 mp, in vederea construirii unei locuinte proprietate personala. Conform copiei dupa actul de identitate, anexata la proiectul de hotarire cu pricina, fiica lui Traian are 22 de ani. Interesant este si faptul ca Roxana Traian a depus cerere la Primarie, in acest sens, abia pe data de 25 mai a.c., urmind ca dupa doar citeva luni sa si primeasca gratis un teren pe malul Dunarii. Intrebat cum comenteaza afirmatiile Danielei Vasioiu la adresa sa, Adrian Traian a negat ca ar fi in vreun fel implicat sau ca ar avea vreo legatura cu solicitarea fiicei sale, declarind ca nu are nici o relevanta faptul ca se intimpla sa fie consilier municipal exact in momentul in care fiica lui s-a decis sa solicite un teren Primariei: "Nu am nici o legatura... Iar faptul ca eu sint consilier nu are nici o relevanta in acest caz. Fiica mea e o tinara care a solicitat un teren ca oricare alt tinar. Eu nu sint cu nimic vinovat de ce spune doamna Vasioiu".
Un alt consilier nominalizat de Daniela Vasioiu este Ion Sterian, acesta fiind unul dintre colegii sai de Alianta, mai precis unul dintre consilierii PNL din cadrul CLM. Si fiica acestuia, Elena - Andreea Sterian, in virsta de numai 20 de ani, a solicitat ca si Roxana Traian, atribuirea in folosinta gratuita a unui teren, situat in aceiasi locatie cu cel solicitat de odrasla consilierului PRM. Trebuie adaugat totusi ca Elena Sterian a depus doua cereri la Primarie: una pe data de 19 noiembrie 2003, care n-a avut succes si alta mai noua pe data de 15 aprilie a.c.
In ceea ce priveste fostul consilier local PSD, Daniela Vasioiu ne-a precizat ca este vorba despre Cristian Radulescu. Si copilul orfan crescut de acesta, Catalin Costel Dumitran in virsta de 21 de ani, a solicitat CLM atribuirea unui teren in aceiasi zona centrala, tot in vederea construirii unei locuinte proprietate personala. Si in cazul acestuia au fost depuse la Primarie doua cereri: una pe data de 11 septembrie 2003 si alta olografa, datata 18 mai a.c. Prima cerere a fost aprobata prin HCLM nr.395/28.09.2004, tinarului urmind sa i se atribuie in folosinta gratuita un teren in suprafata de 250 mp, situat in Zona Industriala de Sud. Pe motiv ca nu a fost pus in posesie, Catalin Dumitran a revenit cu a doua cerere pe 18 mai, solicitind teren pe str. Danubiului, la fel ca Roxana Traian si Elena Sterian. Interesant in acest caz este faptul ca semnaturile tinarului pe cele doua cereri difera substantial. Atit Ion Sterian cit si Cristian Radulescu nu au putut fi contactati in cursul zilei de ieri. Vom reveni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii