Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Terasa La Grecu', gazda muzicii bune

* chiar dacă ora aleasă pentru eveniment s-a suprapus pe meciul de box al lui Lucian Bute, muzicienii nu au dus lipsă de public, înregistrând un auditoriu semnificativ

Sâmbătă, cu începere de la ora 20.00, Silviu Paraschiv şi Alex Muşat, doi dintre membrii formaţiei "Addiction", au susţinut o sesiune de cover-uri pe terasa La Grecu', de pe Esplanadă. Cei doi rockeri au fost acompaniaţi de muzicutistul Cătălin Curcă şi de clăparul Răzvan Popa, de la "The Gamblers", care, de ceva vreme, colaborează şi cu trupa Addiction.
Chiar dacă ora aleasă pentru eveniment s-a suprapus pe meciul de box al lui Lucian Bute, muzicienii nu au dus lipsă de public, înregistrând un auditoriu semnificativ.
Sesiunea a debutat în forţă, având parte de o sonorizare excelentă, asigurată de Sorin Ene. Timp de aproximativ două ore, Alex, Silviu, Cătălin şi Răzvan, într-o admirabilă explozie de rigoare şi dinamism, au acoperit o geografie stilistică reunind în siajul ei genuri precum rock, blues, rock'n'roll sau pop - totul executat într-o manieră naturală şi degajată.
De la recital la recital, asamblajul instrumental compus de cei patru muzicieni capătă tot mai multă forţă (Silviu Paraschiv), tot mai multă charismă (Alex Muşat), tot mai multă coerenţă şi virtuozitate (Răzvan Popa) şi tot mai mult formalism (Cătălin Curcă), rezultând un mix caracterizat, înainte de orice aspect tehnic, printr-o admirabilă plăcere a muzicii.
Solo-urile executate - voluptos, febril - de Silviu Paraschiv după Joe Satriani, cover-ul lui Cătălin Curcă după Alexandru Andrieş sau duo-ul Alex Muşat - voce, Răzvan Popa - clape, după piesa "She's the one" de Robbie Wiliams, au pus publicul pe jar, stârnind valuri de aplauze. La final, muzicienii au fost bisaţi de două ori.
Pe scurt, a fost un recital ireproşabil!
Concluzie: în acest mod se întreţine viaţa de noapte a unui oraş. Abia când în Brăila astfel de evenimente vor ajunge să facă parte din "meniul" cotidian al consumatorului de "clubbing", vom asista la acea atât de necesară metamorfoză, în urma căreia, poate, după orele 12 ale nopţii nu se vor mai auzi doar motoarele bolizilor şi bâzâitul neoanelor, iar oraşul nu va mai arăta ca un cătun din lumea a treia, unde pustiul face cărţile. Primii paşi au fost făcuţi, rămâne de văzut doar dacă vor mai exista doritori pentru a-i continua.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii