Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Terapie prin teatru pentru copii cu dizabilitati

Organizatorii festivalului "Zile si nopti de teatru european la Braila" nu au uitat sa acorde atentie, in ciuda agendei incarcate, si copiilor cu dizabilitati din oras. In acest sens, ieri, la complexul de servicii pentru copii cu dizabilitati "Pescarusul", a fost organizata o intilnire intre rezidentii acestui centru si doi dintre componentii trupei "Cliniclown".
Copiii au avut surpriza sa vada in mijlocul lor doi clowni foarte simpatici, care s-au jucat cu ei si le-au aratat tot felul de ghidusii. Asa cum ne-a explicat seful centrului, Marin Moraru, cei 42 de copii gazduiti de centru au primit vizita simpaticilor clowni in timp ce isi faceau programul normal, care cuprinde, printre altele, o multitudine de exercitii de kinetoterapie, menite sa ii ajute sa isi imbunatateasca functiile motrice.
In ceea ce priveste clownii, pe numele lor adevarate Daniel Tudorica si Marcela Andrei, acestia fac parte dintr-o trupa de opt actori specializati, care de opt ani lucreaza in acest mod cu copii din Bucuresti: "Noi am fost ajutati de o organizatie din Olanda si ne-am desfasurat activitatea in Bucuresti pina acum. Dar din toamna dorim sa extindem activitatea in mai multe centre din tara. In Braila sintem pentru prima data, dar speram sa mai revenim. Partenerii nostri la aceasta activitate sint Uniter si CNR pentru drepturile copiilor, filiala Braila", a mai adaugat Daniel Tudorica.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii