Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Teoria umbrelelor de pe strada Mihai Eminescu. Furt sau lucru de mântuială?

• sute de umbrele au dispărut din peisaj, din luna iulie de când au fost puse pe poziţie • Primăria acuză faptul că acestea sunt furate de persoane rău intenţionate • un brăilean a încercat să demonteze această teorie, după ce a găsit pe stradă o umbrelă care căzuse singură

 

Multe dintre umbrelele montate de Primărie deasupra străzii Mihai Eminescu au dispărut, din luna iulie până în prezent. Primăria le-a tot înlocuit pe cele lipsă, iar la începutul lunii septembrie, atunci când se făceau pregătiri pentru Târgul de Carte şi pentru Festivalul Dulciurilor, conducerea instituţiei a acuzat faptul că furtul ar fi principala cauză a dispariţiei umbrelelor colorate. Nu toată lumea este, însă, de acord cu această afirmaţie, unii brăileni atrăgând atenţia că umbrelele se desprind şi cad singure, deoarece nu sunt bine fixate pe acele sfori care ar trebui să le susţină. Brăileanul Stelică Alexandru ne-a vizitat la redacţie pentru a ne aduce o umbrelă pe care doar ce o recuperase de pe strada Mihai Eminescu. “S-a spus că umbrelele sunt furate. Asta era căzută pe stradă şi nu a luat-o nimeni. Am luat-o eu ca să o aduc aici să vadă toată lumea că umbrelele cad singure, nu le fură nimeni!”, ne-a spus brăileanul.

În total, municipalitatea a achiziţionat circa 1.000 de umbrele, cu 11 lei bucata. Din iulie şi până în prezent, mai mult de 200 de umbrele agăţate deasupra străzii Mihai Eminescu a trebuit înlocuite. Unele dispăruseră complet din peisaj, altele au fost recuperate de Poliţia Locală, după ce se desprinseseră din cauza vântului.
Categorie articol: 

Comentarii