Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Teodor Cosmin Nedelcu, medaliat cu bronz la Campionatul Uniunii Europene la şah - ediţia 2014

Printre protagoniştii ediţiei 2014 a Campionatului Uniunii Europene de şah pentru copii şi juniori, competiţie care a avut loc
în perioada 27 august - 4 septembrie la Kouty nad Desnou, în Cehia, s-a regăsit şi brăileanul Teodor Cosmin Nedelcu, şahist care din această toamnă va merge în clasa întâi la şcoala Mihai Viteazul. După o evoluţie foarte bună şahistul brăilean s-a clasat pe locul al treilea la categoria de vârstă U8 şi implicit a intrat în posesia medaliei de bronz. Grupa din care a facut parte Teodor Cosmin Nedelcu a fost compusă din 25 jucători care au reprezentat Germania, Franţa, Ungaria, Cehia, Lituania, Estonia, Suedia, Bulgaria, Polonia, Finlanda, Letonia, Slovacia. După 8 runde, în care a reuşit să remizeze cu favoritul numărul unu, Bui Bao Anh Le din Germania şi a obţinut o victorie foarte importantă în partida cu francezul Makkar Rajat, campionul european şcolar din 2014, precum şi alte succese în partidele cu Stela Kusa din Slovacia, Matous Hlavina din Cehia, Vytaute Mikalauskaite din Lituania, Vladislav Nazarov din Estonia dar şi în meciul cu polonezul Jan Wojdak, şahistul brăilean se afla pe primul loc în clasamentul categoriei de vârstă U8. În această perioadă Nedelcu a avut un parcurs foarte bun reuşind să bifeze şapte partide consecutive fără înfrângere. Mai mult, în runda a cincea a fost premiat de organizatori pentru cea mai spectaculoasă partidă.
"Copiii au fost adversari la masa de şah dar prieteni în timpul liber.
După partide toţi copii se jucau împreună fie la locul de joacă amenajat special în hotelul la care am fost cazaţi , fie mergeau la tenis de masă, bowling, tenis de câmp sau fotbal, iar faptul că nu vorbeau toţi aceeaşi limbă nu a fost un impediment pentru ei de a se juca împreună. Dealtfel trebuie remarcat faptul că locaţia aleasă de organizatori a oferit participanţilor posibilitatea petrecerii timpului liber într-o zonă montană foarte frumoasă. Unii au ales drumeţiile pe munte, alţii excursiile organizate", a declarat Petruş Nedelcu, tatăl şahistului.

O problemă medicală l-a scos din lupta pentru medalia de aur

Din nefericire, în ultima rundă a turneului, din cauza unor probleme de sănătate Teodor Cosmin Nedelcu nu a putut juca la capacitatea sa şi a ratat şansa de a se clasa pe primul loc. La finalul competiţiei şahistul brăilean a cucerit medalia de bronz, o performanţă notabilă pentru el, pentru Brăila şi pentru România. Acest rezultat completează un palmares foarte bun în anul 2014 unul în care Teodor Cosmin Nedelcu şi-a trecut în cont un titlu naţional la şah blitz pe echipe şi două titluri de vicecampion naţional la şah clasic şi la şah rapid.
"Mulţumim pe această cale sponsorilor SC Agricost SRL, SC Rodbun Grup SRL precum şi Asociaţiei" Iubitorii Sportului Brăilean", pentru sprijinul acordat în efectuarea acestei deplasări. Totodată sperăm ca prin aceste performanţe autorităţile locale precum şi instituţiile abilitate să-şi îndrepte mai mult atenţia către copiii şi tinerii care practică acest sport deoarece la Brăila există copii talentaţi, dar din lipsa fondurilor aceştia nu pot participa la diferite turnee şi concursuri organizate prin ţară. Noi, părintii lui Teodor Cosmin Nedelcu am făcut tot posibilul pentru a ajunge la această performanţă reuşind ca în decursul unui an şi jumătate să-i asigurăm participarea la 34 de turnee de şah din ţară, unde, cu mici excepţii a terminat întotdeauna pe podium. Ca în orice sport cu cât participi la mai multe competiţii, cu atât devii mai puternic", a mai spus Petruş Nedelcu.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii