Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tentativa de omor, vatamare corporala grava si lovire

Arestat pe data de 21 noiembrie 2005, Angheluta Adrian Cojocaru, 26 de ani, din comuna Movila Miresii, a fost trimis in judecata, zilele acestea, din dispozitia procurorului criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul de pe linga Tribunal, sub trei acuzatii grave: tentativa de omor calificat, vatamare corporala grava (slutire) si lovire. Potrivit acuzarii, in mai 2005, Cojocaru l-a lovit pe un consatean in cafe-barul din Movila Miresii, bietul om raminind fara splina. In noiembrie, acelasi individ s-a incaierat cu mai multi tarani din Gemenele, lovindu-i pe doi dintre acestia cu un cutit (cu un git de sticla, in varianta agresorului). Una dintre victime a avut nevoie de 25 de zile de ingrijiri medicale, cu punerea in primejdie a vietii; celeilalte i-au trebuit "doar" 10 zile de ingrijiri medicale.
Primul incident al carui protagonist a fost Angheluta Cojocaru s-a petrecut in seara zilei de 24 mai 2005, la discoteca din comuna Movila Miresii. Oamenii legii spun ca inculpatul l-a lovit pe Nicolae Zurbagiu cu pumnii si cu picioarele, in asa hal, incit bietul om - bolnav de ciroza si beat mort - a ajuns la spital. Ca sa-i salveze viata, medicii i-au indepartat lui Zurbagiu splina, victima avind nevoie de 45 de zile de ingrijiri medicale.
In seara zilei de 19 noiembrie 2005, insotit de citiva amici, Cojocaru s-a dus la discoteca din comuna Gemenele. Ametit de alcool, in timpul dansului, a lovit mai multe sticle de bere aflate pe o masa, facindu-le zob si deranjindu-i pe tinerii din localitate. De aici si pina la incaierare n-a fost decit un pas, mai ales ca "intrusii" din Movila Miresii dansau in compania fetelor din Gemenele. In final, atit cei din Movila, cit si cei din localitate, s-au adresat postului local de politie, reclamindu-i pe cei din tabara adversa. Inculpatul a suferit si el leziuni pentru care i-au fost necesare 10 zile de ingrijiri medicale. In schimb, a reusit sa injunghie doi insi, pe Liviu Bratu (zis "Lili Cracea") si pe Mirel Marcu (zis "Buluc"), ambii din comuna Gemenele, provocindu-le 10, respectiv 25 de zile de ingrijiri medicale. Marcu a fost la un pas de moarte, motiv pentru care agresorul a si fost arestat, sub acuzatia de tentativa de omor. Acum, se asteapta verdictul instantei de judecata.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii