Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tentativa de omor de la pizzeria Kuky. Judecata

procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Cioruţă Claudiu George, de 30 de ani, faţă de un alt inculpat care l-a favorizat pe atacator fiind disjunsă cauza pentru cercetări • în noaptea de 10 spre 11 martie, Cioruţă a petrecut în club cu prietenii şi apoi în drum spre localitatea de domiciliu Tichileşti s-a oprit la pizzeria Kuky • aici a intrat în conflict cu doi tineri, fără a avea un motiv concret, apoi l-a înjunghiat cu cuţitul pe unul dintre ei • cei atacaţi au fost nevoiţi să se apere cu pistoalele Airsoft pe care le aveau la ei

 

Atacatorul de la pizzeria Kyky, cel care l-a înjunghiat cu sânge rece pe un tânăr cu care intrase în conflict, a ajuns în faţa instanţei. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila l-au trimis în judecată pe Cioruţă Claudiu George, de 30 de ani, fără antecedente penale, pentru infracţiunea de tentativă de omor.

În rechizitoriului Parchetului se arată cum a izbucnit conflictul violent: practic fără niciun motiv concret. Pur şi simplu a vrut el să arate că este mai tare.

Potrivit procurorului, în seara de 10 martie 2018, ora 23.00, inculpatul Cioruţă, împreună cu alţi 6 tineri ( 3 băieţi şi 3 fete), a plecat din localitatea de domiciliu - Tichileşti, la un club din Brăila, unde a rămas până la ora 2.00. Tinerii au decis apoi să plece spre casă, numai că pe drum, persoanele în cauză au oprit la localul fast-food “Kuky” situat pe Calea Călăraşilor. Inculpatul Cioruţă conducea autoturismul VW Touareg, în care erau patru tineri, ceilalţi venind cu un alt autoturism. Cioruţă a parcat maşina în faţa localului, o tânără coborând din maşină şi aşezându-se pe tejgheaua din beton aflată în faţa ghişeului.

La scurt timp, tot în faţa localului a oprit un autoturism Opel condus de C.D. şi în care se aflau alte 3 persoane. Doi tineri au urcat pe terasa exterioară a localului şi au plătit produsele pe care le-au comandat. Au trecut apoi la ghişeul de servire, numai că un tânăr s-a împiedicat de ghetele tinerei care îl însoţea pe inculpat şi i-a atras atenţia, într-un mod glumeţ. Numai că inculpatul Cioruţă a intervenit în discuţia pornită şi i s-a adresat tânărului, într-un mod provocator, după cum arată procurorul, chemându-l să se bată. Inculpatul l-a tras de haină pe tânăr şi i s-a adresat pe un ton răstit. Tânărul nu a dat curs “invitaţiei”.

 

Cuţitarul a dat lovitura: l-a înjunghiat pe un tânăr şi l-a izbit cu pistolul în cap

În jurul orei 2.40, arată procurorul, pe terasă au venit alţi doi tineri, printre care şi persoana vătămată, tânărul D.M.

Inculpatul Cioruţă a mers spre autoturismul său, a deschis portiera şi a luat din interior un cuţit tip fluture cu lungimea lamei de 10 cm. A izbucnit conflictul între Cioruţă şi cei doi tineri care au tras cu pistoale tip Airsoft.

Inculpatul s-a apărat, a ridicat mâinile şi i-a atacat pe cei doi tineri, care au încercat să părăsească terasa localului în fugă. Tânărul D.M. nu a reuşit însă să scape de loviturile de cuţit.

După cum au stabilit anchetatorii, cât timp se aflau la terasă, în alergare, inculpatul i-a aplicat persoanei vătămate două lovituri cu cuţitul, dinspre spate, moment în care victima s-a dezechilibrat şi a căzut lângă maşină. Fără milă, inculpatul l-a lovit în continuare pe tânărul căzut, cu pumnii şi picioarele, apoi Cioruţă a luat pistolul Airsoft persoanei vătămate şi i-a aplicat lovituri repetate cu acesta, preponderent în zona capului. Inculpatul şi martorii au părăsit apoi zona faptei şi s-au deplasat în comuna Tichileşti.

După agresiune, victima a fost preluată de ambulanţă şi transportată la spital unde a rămas internată timp de mai multe zile, sub supravegherea medicilor.

Din raportul medico legal a rezultat că victima a suferit “traumatism toracic deschis, plagă înjunghiată penetrantă în torace cu leziune pulmonară, hemopneumotorax stâng, traumatism cranian, traumatism facial, fractură oase nazale, plagă înjunghiată umăr stâng”, leziuni ce au necesitat pentru vindecare 23-25 zile de îngrijiri medicale.

În faţa procurorului, inculpatul Cioruţă a dat anumite declaraţii, încercând să arate că, de fapt, al a acţionat în legitimă apărare, întrucât era ameninţat cu pistoalele Airsoft. Potrivit procurorilor, declaraţiile inculpatului nu au fost chiar reale, mai ales că din imaginile înregistrate de camerele video şi declaraţiile martorilor a reieşit că inculpatul s-a manifestat agresiv faţă de ceilalţi tineri. Se arată că inculpatul nu a fost deranjat prea tare de proiectilele trase asupra sa, astfel s-a stabilit că victima şi amicul său au tras cu pistoalele în legitimă apărare, generată de atacul inculpatului.

Fapta inculpatului Cioruţă întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de tentativă de omor, după cum a stabilit procurorul, astfel că s-a dispus trimiterea în judecată. Dosarul este înregistrat pe rolul Tribunalului Brăila, însă inculpatul a invocat anumite excepţii iar instanţa urmează să decidă.

Parchetul a dispus disjungerea cauzei pentru ca în dosarul nou format să se efectueze cercetări cu privire la săvârşirea de către M.G. a infracţiunii de favorizarea făptuitorului, amicul atacatorului încercând să ascundă anumite mijloace de probă.

 
Categorie articol: 

Comentarii