Mergi la conţinutul principal

Tentativă de ieşire din Evul Mediu

Ce să mai vorbim de cei din mediul rural, pentru care până şi iluminatul stradal este un vis frumos. Nici vorbă acolo să aibă vreo şansă ca, în secolul acesta, să beneficieze de apă curentă, canalizare, gaze sau asfalt. Desigur, situaţia este aceeaşi în mai toată ţara, dar parcă-parcă, lucrurile încep să se mişte şi în direcţia asigurării unor utilităţi demne de mileniul trei.

Pe de altă parte, este revoltător ca un serviciu pe care romanii, de exemplu, îl aveau de acum 2000 de ani, să nu existe încă în România decât în cazul a circa jumătate dintre gospodării. Oricum, să nu vă faceţi speranţe că lucrurile se vor rezolva uşor, chiar şi în cazul celor pentru care proiectele de canalizare au chiar şi finanţare. Cu toate că primarul a dat asigurări că se va avea grijă ca locuitorii să nu rămână cu străzile doar săpate şi că se va lucra eficient, după principiul săpăm, montăm conducta, astupăm, pun pariu că lucrurile nu vor sta aşa. Mai ales că debutul lucrărilor este ideal pentru a avea dreptate: sfârşitul lunii septembrie. Fix odată cu începutul sezonului ploios, care va fi urmat de îngheţ. Crede cineva că străzile pe care vor începe lucrările nu vor fi transformate pur şi simplu în mlaştini? Că nu vor rămâne şanţuri săpate, care se vor umple cu apă şi în care te-ai putea îneca? Ori că lucrările se vor face la timp, ca la carte, fără a se crea prea mult disconfort locuitorilor din zonă? Ori că sumele deja aprobate vor fi îndeajuns? Nu cred că va mira pe nimeni dacă exact la momentul astupării şanţurilor banii alocaţi se vor fi terminat deja. Sau că vreo firmă nu va întârzia lucrările?
Ar fi bine ca totul să decurgă normal - nici nu cred că este cineva care să nu-şi dorească asta -, dar, sincer, date fiind precedentele, mă îndoiesc că va fi aşa. De fapt, acesta este un alt capitol la care ne aflăm încă la stadiul de Ev Mediu: modul în care se execută lucrările şi în care se respectă contractele. Nu ştiu dacă a existat vreo lucrare de ansamblu nu doar în Brăila, ci în ţara asta, în care constructorul să-şi respecte obligaţiile, să nu ceară fonduri suplimentare, să facă o lucrare de calitate şi să se încadreze în termen. Când se va întâmpla şi asta, înseamnă că, într-adevăr, am depăşit standardul medieval.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro