Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tensiuni în PSD pe tema candidaturii lui Chiriac la şefia partidului

• şeful CJ Brăila, Francisk Chiriac pare şi mai hotărât să candideze pentru poziţia de preşedinte al PSD Brăila, după ce la cea mai recentă conferinţă de presă a partidului, actualul lider al organizaţiei, senatorul Ion Rotaru a avut o atitudine uşor agresivă la adresa sa • chiar şi aşa, pe faţă, Chiriac susţine că nu există niciun fel de tensiune la nivelul organizaţiei, însă a punctat că nu trebuie să dea explicaţii nimănui în legătură cu dorinţa de a candida • potrivit acestuia, Rotaru se va afla în acest weekend la CExN al PSD, la Constanţa, unde s-ar putea fixa şi data alegerilor

 

Anunţul lui Francisk Chiriac privind intenţia de a candida pentru poziţia de preşedinte al organizaţiei PSD Brăila pare să fi creat o serie de tensiuni la nivelul  partidului. Mai exact, acesta s-a arătat ieri şi mai hotărât să se ţină de cuvânt, în special după ultimele declaraţii ale şefului său de partid, făcute în cadrul celei mai recente conferinţe de presă. Precizăm că săptămâna trecută, deşi a afirmat că nu este supărat şi că nu are nimic împotriva candidaturii lui Chiriac, preşedintele interimar al organizaţiei, senatorul Ion Rotaru a avut o atitudine cel puţin ciudată şi uşor critică la adresa acestuia, chiar dacă afişată voalat, sub formă de glumă. Mai exact, plecând de la faptul că şeful judeţului a afirmat că este nevoie de o întinerire a organizaţiei PSD Brăila, Rotaru a declarat la rândul său, ironic, că s-ar putea „fie să am eu o problemă cu oftalmologul, fie să aibă el o problemă cu mine după asta. Dacă trebuie să îmi schimb dioptriile, dacă vede mai bine Consiliul Judeţean activitatea organizaţiei... poate vedem şi noi mai bine ce se întâmplă la Consiliul Judeţean între timp. Dar asta e altă poveste”. De asemenea, liderul interimar al social-democraţilor a spus atunci că îi admiră sinceritatea lui Chiriac şi că speră să nu se răzgândească în privinţa intenţiei de a candida. Mai mult, în momentul în care primarul Marian Dragomir a vrut să îşi expună poziţia în privinţa unei eventuale candidaturi, senatorul a intervenit şi a precizat că ştie sigur că primarul nu va candida, deoarece au purtat o discuţie în urma căreia a luat decizia de a nu se înscrie în cursă, fiind extrem de ocupat cu treburile de la Primărie. „Şi-a asumat un program politic important pe care vrea să îl ducă la bun sfârşit şi că vrea să se dedice acestei activităţi. Pentru că munca la partid înseamnă şi angajare şi preocupare aici. Şi nu e o treabă simplă, repet. Am înţeles şi am luat act, de asta am spus că pot să vă răspund eu”, a declarat la vremea respectivă, Rotaru, de asemenea sub formă de glumă, însă în prezenţa lui Chiriac. De asemenea, aşa cum am anunţat într-un articol precedent, senatorul a discutat la conferinţă şi despre realizările sale ca lider al organizaţiei la cele două scrutinuri din 2016, făcând totuşi menţiunea că nu a luat încă decizia de a candida din nou pentru fotoliul pe care îl ocupă.

 

Chiriac: «Eu nu port ochelari. O să mă duc să îmi fac un control»

Reacţia preşedintelui PSD Brăila, Ion Rotaru nu a picat tocmai pe gustul şefului judeţului, Francisk Chiriac, chiar dacă a evitat să o spună direct. Acesta a precizat, ieri, că nu există niciun fel de supărare între el şi şeful său de partid şi că, cel mai probabil, a fost o reacţie de moment a colegului său la conferinţa de presă. Chiriac a ţinut totuşi să precizeze că nu are de gând să renunţe la candidatura sa la şefia partidului. De asemenea, sursa citată a făcut precizarea că în acest weekend are loc Comitetul Executiv Naţional (CExN) la Constanţa, unde, printre altele, s-ar putea stabili data alegerilor interne.

„Eu nu port ochelari. Dar o să mă duc să îmi fac un control, poate că am eu nevoie. Nu ştiu dacă s-a supărat atunci domnul Rotaru. Avem o relaţie foarte bună. Chiar ne-am întâlnit şi dimineaţă, am avut o discuţie pe anumite subiecte, pentru că dumnealui se duce la CEx şi l-am rugat să transpună mai departe domnului preşedinte de partid şi miniştrilor câteva probleme. Până la urmă este decizia mea personală, ca şi membru de partid, de a candida la o funcţie. Cred că a fost o reacţie de moment a domnului preşedinte Rotaru. Nu cred că trebuia să îl anunţ înainte. Dânsul îmi spune mie anterior că vrea să candideze?  Adică ne spunem unul la altul dacă vrem să candidăm? Oricum, poate sunt şi alţi doritori. Eu am aflat că mai sunt şi alţi doritori în partid care vor să candideze. Nu e niciun fel de problemă. Răspunsul meu este ferm: DA!”, a declarat Chiriac.

Cât despre faptul că Rotaru l-ar putea chema la raport în privinţa activităţii întreprinse la Consiliul Judeţean Brăila, Chiriac a ţinut să sublinieze că nu ar avea nimic împotrivă. Acesta a afirmat că se află în grafic cu programul de guvernare pe care şi l-a asumat în 2016.

Tot cu această ocazie, şeful judeţului şi-a manifestat speranţa ca la votul dat în cadrul alegerilor interne viitoare ale PSD Brăila să participe şi premierul Mihai Tudose.

„Mi-aş dori foarte mult ca premierul să vină la alegeri. Este membru de partid al organizaţiei Brăila. Mi-aş dori să fie şi votul lui în acea tolbă. Bineînţeles, e liber să voteze cu cine crede dânsul de cuviinţă”, a conchis Chiriac.

 

 

 
Categorie articol: 

Comentarii