Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tenismenul Valeriu Ilie a bifat al optulea titlu naţional în proba de simplu

• la dublu, Ilie şi Vasile Vespan (Bucureşti) au devenit vicecampioni naţionali • alţi brăileni au urcat pe podium • Ion Duţu s-a clasat pe locul al doilea la simplu, la plus 60 de ani, aceeaşi performanţă fiind realizată la dublu de Ion Cerchia şi Mihai Velicu

 

La ediţia 2020 a Campionatului Naţional de tenis de câmp al superseniorilor, noua titulatură a competiţiei rezervate sportivilor veterani, la startul căreia s-au aliniat 127 de tenismeni, brăileanul Valeriu Ilie şi-a respectat blazonul şi a cucerit titlul naţional la simplu, la categoria de vârstă plus 65 ani. În semifinale, cel mai mai bine clasat tenismen veteran brăilean la nivel naţional, Valeriu Ilie, a dispus în două seturi, 6-3, 6-4, de concitadinul său, Alexandru Ivan. Brăileanul a câştigat tot în două seturi, 6-2, 7-5, finala cu Ion Crăciun din Rm. Vâlcea. Este cel de-al optulea titlu naţional obţinut la simplu de tenismenul menţionat.

La dublu, Veleriu Ilie şi Vasile Vespan (Bucureşti) au devenit vicecampioni naţionali, după ce au pierdut cu 1-6, 2-6, finala cu Mihai Geantă (Slobozia) şi Ion Chervăsuţă (Bacău). Este al 17-lea titlu de vicecampion naţional la dublu pentru sportivul brăilean. Vă reamintim că Ilie are în palmares 16 titluri naţionale la dublu, ultimul cucerit anul trecut, tot la Galaţi.

“A fost o competiţie foarte bine organizată, cu premii frumoase, la fel ca şi cea de anul trecut. Nici nu s-a simţit faptul că acest turneu s-a desfăşurat în pandemia de Covid-19. Urmează un turneu la Focşani dar nu cred că o să merg. Voi participa, cu siguranţă, la Bucureşti la un turneu ITF de gradul al treilea cu multe puncte în joc”, ne-a declarat Valeriu Ilie.

Şi alţi brăileni au obţinut locuri pe podium la competiţia care a avut loc în perioada 9-13 septembrie, la Galaţi.

La categoria de vârstă plus 60 de ani Ion Duţu a devenit vicecampion naţional la simplu şi tot la această secţiune, pe locul al doilea şi al treilea la dublu, s-au clasat brăilenii Ion Cerchia şi Mihai Velicu, respectiv Mircea Dobrin şi Marian Constantin. La plus 55 de ani, brăileanul Dumitru Grigore împreună cu Tanţe Fleacu (Câmpulung Moldovenesc) s-au clasat pe locul al treilea la dublu.
Categorie articol: 

Comentarii