Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tendință de scădere a cazurilor Covid-19, la Brăila

* luni, au fost doar 11 cazuri nou confirmate și o singură persoană decedată * duminică, au fost 14 cazuri noi și două decese, iar sâmbătă 38 cazuri noi și zero decese

 

Mai puține cazuri Covid–19 confirmate în ultimele trei zile. Luni, au fost doar 11 cazuri nou confirmate, duminică au fost 14 cazuri noi, iar sâmbătă 38 cazuri noi și zero decese.

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul de Poliție Județean Brăila, la data de 18 ianuarie au fost 11 cazuri nou confirmate și o singură persoană decedată. Au fost 23 de teste prelevate, urmând ca rezultatul să sosească în zilele următoare.

Numărul total de persoane confirmate de la începutul pandemiei a ajuns la 8.838, al persoanelor vindecate în spitale de la începutul pandemiei la 1.697, iar al persoanelor decedate la 420. Luni erau 939 persoane în carantină la domiciliu, 61 persoane izolate la domiciliu și 159 persoane internate în spitale. La data de 18 ianuarie, au sosit la Direcția de Sănătate Publică Brăila 1.170 doze vaccin care au fost repartizate Spitalului Județean de Urgență – 978 doze, 126 fiind pentru persoane instituționalizate, iar alte 192 de doze la Spitalul de Psihiatrie. Aceste doze sunt pentru persoanele programate până joi, 21 ianuarie.

Duminică, 17 ianuarie, au fost au fost 14 cazuri Covid–19 nou confirmate și două persoane decedate, numărul total ajungând la 8.827 persoane infectate. Au fost 17 teste prelevate. Sâmbătă, 16 ianuarie, au fost 38 cazuri nou confirmate și niciun deces.

 

Controale de amploare

În perioada 15 – 17 ianuarie 2021, polițiștii, alături de jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri și polițiști locali au desfășurat acțiuni de verificare, pe raza județului Brăila, în mijloacele de transport în comun, în cele cu regim de TAXI, dar și în mijloacele companiilor ce asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă. 

Totodată, au fost verificate și societăți comerciale, precum marketuri și supermarketuri, stații de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, dar și piețe și târguri.

Cu această ocazie, polițiștii au organizat 52 de acțiuni punctuale, în cadrul cărora au oprit în trafic și verificat 851 de vehicule și au verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a 4.568 de persoane și a 155 de societăți comerciale.

Totodată, au fost aplicate  275 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 82.200 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în conformitate cu Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Principalul obiectiv al acestor acțiuni îl reprezintă siguranța cetățenilor, astfel că polițiștii vor continua să acționeze în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii