Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Temperaturi estivale in Grecia, in timp ce Franta se confrunta cu inundatii

Cetatenii greci au revenit duminica pe plaje, profitind de temperaturile neobisnuit de ridicate pentru aceasta perioada, cu maxime de pina la 31 de grade Celsius, in insula Creta, in timp ce ploile au devastat zona central-estica a Frantei, relateaza AFP.
In Grecia nu s-au mai inregistrat temperaturi atit de ridicate toamna de peste 30 de ani, potrivit serviciilor meteorologice.
In timp ce in nordul Europei se inregistreaza primele zapezi, la Atena, in Peninsula Peloponez (vest) si in centrul Greciei termometrele inregitreaza 28 de grade, iar in Creta chiar cu trei grade mai mult.
Locuitorii capitalei au profitat de vremea frumoasa pentru a lua cu asalt plajele si tavernele de pe malul marii.
In schimb, persistenta temperaturilor ridicate a fost la originea a 86 de incendii de padure incepind de simbata, cea mai mare parte a acestora fiind stinsa in foarte scurt timp, potrivit pompierilor.
Cel mai grav incendiu care s-a declansat saptamina trecuta in nord-vestul Peninsulei Peloponez, in apropierea regiunii afectate de incendii in vara lui 2007, a fost partial localizat duminica.
In Franta insa, circulatia pe mai multe artere rutiere importante a fost intrerupta si sute de locuitori au fost evacuati din regiunea central-estica, in urma ploilor abundente care s-au inregistrat in noaptea de simbata spre duminica.
Circulatia pe autostrada A6, ruta principala intre Paris si Lyon, a fost intrerupta timp de citeva ore pe un segment de 40 de kilometri la nord de Lyon.
Inundatiile au provocat de asemenea intreruperea circulatiei pe autostrada A47, intre Lyon si Saint Etienne (centru).
In mai multe regiuni din zona central-estica, sute de persoane au fost evacuate din cauza inundatiilor provocate de revarsarea riurilor.
In apropiere de Lyon, in comuna Sain-Bel, o pasarela a fost luata de ape. In sudul Lyonului, la Rive-de-Gier, revarsarea riului a avariat circa 200 de autovehicule si a inundat mai multe magazine, provocind totodata intreruperea curentului electric si a serviciilor de telefonie si evacuarea a circa 200 de persoane.
Mai la sud, in departamentul Lozere, circa 650 delocuinte au fost private de energie electrica.
Ploile au incetat duminica in zona Lyon, dar mai multe regiuni din sudul tarii au primit avertizari meteorologice.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii