Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Telefoane şi etnobotanice pentru Arestul IPJ

• recidivistul Marian Pandrea, de 36 de ani, individ căutat pentru tentativă de omor în Spania, a primit, ieri, mandat de arestare preventivă pentru dare de mită, instigare la dare de mită şi instigare la introducerea de obiecte interzise în arest • concubina lui Pandrea, Ionela, a primit arest la domiciliu • pe 5 septembrie, femeia i-a dat agentului de poliţie Lucian Bujoiu, de la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ, suma de 150 lei, un telefon cu încărcător, precum şi o pungă cu etnobotanice şi foiţe pentru confecţionat ţigări, bunuri care urmau să ajungă la Pandrea

 

Individ de 36 de ani reţinut în vederea extrădării în Spania, arestat de data aceasta pentru că a încercat să mituiască un poliţist de la Arestul IPJ şi pentru că a instigat-o pe concubină să introducă bunuri interzise în incinta arestului. Concubina infractorului, în vârstă de 32 de ani, a primit arest la domiciliu.

Procurorul criminalist Mircea Ciutac, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, a solicitat, ieri, instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor Marian Pandrea, recidivist cu multiple condamnări în cazier - căutat de autorităţile spaniole pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor - şi a concubinei acestuia, Ionela Paula Călin, reţinută marţi, 5 septembrie, 24 de ore pe ordonanţă pentru dare de mită şi instigare la introducerea de obiecte interzise în arest. Tribunalul Brăila a admis solicitarea şi a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a lui Marian Pandrea şi arestarea la domiciliu a Ionelei Călin.

 

Au vrut să mituiască un poliţist cu un pachet de ţigări şi 150 lei!

Potrivit unui comunicat dat publicităţii, ieri, de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), ofiţerii Serviciul Judeţean Anticorupţie Brăila (SJA) au fost delegaţi de către procurorul de caz Mircea Ciutac, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, să pună în executare un mandat de aducere la audiere a numitei Călin Ionela Paula, din municipiul Brăila, pentru cercetări privind săvârşirea infracţiunii de dare de mită. Faţă de aceasta s-a dispus reţinerea cu mandat pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă.În fapt, la data 2 septembrie 2017, ofiţerii DGA - SJA Brăila au fost sesizaţi cu privire la faptul că Pandrea Marian, deţinut în arestul unităţii de poliţie din localitate, i-a oferit unui agent de poliţie suma de 150 lei pentru a-l determina să-şi încalce atribuţiile de serviciu, respectiv să introducă în arest bunuri interzise la deţinere, banii urmând să-i fie oferiţi de către concubina deţinutului”, precizează surse DGA.

Sesizarea a fost înaintată Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, procurorul de caz dispunând activităţi specifice de administrare a probatoriului, asupra celor două persoane fiind efectuate cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, instigare la dare de mită şi instigare la introducerea în mod ilicit de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, medii de stocare a datelor şi alcool.

Potrivit procurorului de caz, în cursul zilei de 1 septembrie 2017, în timp ce se afla în arest provizoriu în vederea extrădării în Spania şi încarcerat la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Brăila, Marian Pandrea i-a promis agentului de poliţie Lucian Bujoiu suma de 150 lei şi i-a dat, totodată, un pachet de ţigări (!) pentru ca acesta „să ia legătura cu o terţă persoană (concubina - n.r.) şi să-i remită un bilet de la el şi de la care să primească un suport electronic şi un telefon mobil, urmând ca agentul de poliţie să introducă în mod nelegal la locul de deţinere aceste bunuri, iar persoana căreia îi era destinat biletul să introducă, la rândul său, substanţe interzise”.

Pe 3 şi pe 4 septembrie, potrivit înţelegerii, Ionela Paula Călin, concubina lui Marian Pandrea, i-a dat poliţistului Lucian Bujoiu suma de 150 lei şi un telefon mobil cu încărcător. Brăileanca i-a dat, de asemenea, o pungă cu substanţe despre care a afirmat că sunt „etnobotanice” şi foiţe de ţigări, bunurile interzise, inclusiv drogurile, urmând să ajungă la Marian Pandrea. Scena a fost surprinsă de camerele de supraveghere de la Arestul IPJ Brăila.

Poliţistul anunţase, deja, ofiţerii DGA care au reţinut-o pe Ionela Paula Călin în ziua de 5 septembrie 2017. În ziua de miercuri, 6 septembrie, brăileanca a fost dusă la parchet, apoi la instanţa de judecată, cu propunere de arestare preventivă.  Ionela Paula Călin se află acum în arest la domiciliu, iar concubinul ei, Marian Pandrea, a fost arestat preventiv, urmând să fie ulterior extrădat în Spania.

 

Pandrea este căutat de autorităţile din Spania pentru tentativă de omor

Individul aflat în Arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila urma să fie extrădat către autorităţile spaniole. La data de 25 august, brăileanul Marian Pandrea, de 36 ani, a fost arestat preventiv de judecătorii Curţii de Apel Galaţi, pe numele său fiind emis un mandat european de arestare, de către autorităţile spaniole, pentru o tentativă de omor comisă în urmă cu 8 ani. Pandrea a fost arestat preventiv pentru 15 zile, cu începere de la data de 24 august şi până la data de 7 septembrie 2017, fiind încarcerat în Arestul IPJ Brăila.

Bărbatul urmărit la nivel internaţional a fost prins în urma unei acţiuni desfăşurate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sprijiniţi de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Potrivit anchetatorilor, în ziua de 24 iunie 2009, aflându-se în zona unui club din oraşul Tarragona, brăileanul, împreună cu alte două persoane, a lovit în mod repetat o persoană cu bâta în zona capului, aceasta suferind vătămări corporale ce au necesitat 28 de zile de spitalizare. Urmăritul prins a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, care a dispus măsura provizorie a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, ulterior acesta fiind dus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă (Alina MIHAI).
Categorie articol: 

Comentarii