Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Teheranul dispune inchiderea granitei dintre Iran si Kurdistanul irakian

Iranul si-a inchis luni granita cu regiunea Kurdistan din Irak, a anuntat guvernul regional kurd, dupa arestarea, la 20 septembrie, a unui cetatean iranian de catre fortele americane, relateaza AFP.
"Cele cinci puncte de frontiera dintre Iran si regiunea Kurdistan au fost inchise de catre autoritatile iraniene", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvint al regiunii autonome Kurdistanul irakian, Jamal Abdallah.
Aceasta masura a fost luata in urma arestarii, in data de 20 septembrie, a unui cetatean iranian acuzat de militarii americani ca ar fi un agent implicat in trafic de arme destinate rebelilor irakieni.
Un oficial iranian a confirmat, luni, inchiderea frontierei dintre Iran si Kurdistanul irakian, in semn de protest fata de arestarea unui cetatean iranian de catre fortele americane din Suleymanieh.
"Unul dintre colaboratorii nostri in provincia Kermanshah, responsabil de schimburile economice cu nordul Irakului, a fost arestat, joi, la Suleymanieh de fortele americane si a fost dus intr-o locatie necunoscuta", a adaugat el, precizind ca, daca acesta nu va fi eliberat cit mai repede, autoritatile isi vor reconsidera pozitia in legatura cu schimburile comerciale cu aceasta zona.
Intrebat cit timp va fi inchisa granita dintre Iran si Kurdistanul irakian, oficialul a raspuns: "speram ca irakienii vor depune eforturi pentru eliberarea cit mai rapida a colaboratorului nostru".
Categorie articol: 

Comentarii