Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Teatrul "Maria Filotti" participa la Festivalul "Pledez pentru tine(ri)"

Teatrul "Maria Filotti" participa la Festivalul "Pledez pentru tine(ri)" desfasurat la Piatra Neamt, in perioada 21 - 31 octombrie. Festivalul, organizat de Teatrul Tineretului din localitate, doreste sa promoveze tinerii artisti si sa identifice noi talente in rindul tinerei generatii de creatori, stimularea tinerilor dramaturgi, atragerea publicului tinar, deschiderea teatrului catre celelalte arte, o radiografie a teatrului contemporan. Festivalul are caracter competitiv si se adreseaza studentilor, dar si tinerilor artisti. Astfel se vor acorda premii pentru sudenti si premii pentru tineri artisti. Festivalul are trei sectiuni: Regie - se adreseaza spectacolelor puse in scena de regizori tineri, pina in 35 de ani sau studenti la regie, Actorie - se adreseaza scolilor, universitatilor, trupelor de teatru in care media de virsta a actorilor din distributie nu depaseste 35 de ani, si Dramaturgie - un concurs de texte dramatice ale tinerilor autori, tot pina in 35 de ani, care nu au mai fost puse in scena niciodata.
Spectacolul "O zi desavirsita pentru pestii banana", dupa J. D. Salinger, regizat de studentii de la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti, Iris Spiridon si Alexandru Lustig participa la sectiunea Regie studenti. Se va juca luni, 22 octombrie, de la ora 18.00. Scenografia este semnata de Ana Maria Silaghi si Vanda Duta, iar costumele au fost create de Doina Levintza. Coregrafia ii apartine lui Razvan Mazilu. In acest spectacol joaca: Emilian Oprea, Cornel Cimpoae, Elena Andron, Liliana Ghita si eleva Liceului de Arta, sectia arta actorului, Iulia Vasilescu.
Alaturi de teatrul brailean vor mai juca trupe independente, de la Universitatea "Hyperion", Teatrul "Bulandra", Teatrul de Comedie Bucuresti, Centrul national al artelor circului - cu un spectacol experiment de teatru prin artele circului, Universitatea "Babes-Bolyai" si Teatrul Tineretului din Piatra Neamt.
Trupa braileana va participa si la Festivalul de Teatru Skampa de la Tirana - Albania, derulat in perioada 24 - 31 octombrie. Va fi prezentat spectacolul "Drept ca o linie" de Luis Alfaro, regia Radu Apostol, protagonisti fiind Marius Manole si Liliana Ghita. Spectacolul va fi prezentat pe 27 octombrie in orasul Elbasan si pe 28 la Tirana. Teatrul "Maria Filotti" a fost invitat la acest festival, aflat la editia a IX-a, pentru ca selectionerul evenimentului, Adonis Filipi, a participat in 2006 la Festivalul "Zile si nopti de teatru european la Braila", cind a putut aprecia valoroasa trupa braileana. Tema festivalului din Albania este "Arhitectura senzatiilor" si participa trupe din: Grecia, Macedonia, Italia, Kosovo, Franta, Muntenegru, Moldova, SUA si Bulgaria. Participarea teatrului "Maria Filotti" la festivalul albanez este posibila datorita finantarii primite de la Institutul Cultural Roman (ICR), prin programul Cantemir, sectiunea festivaluri. Valoarea proiectului realizat de conducerea teatrului si aprobat de ICR este de 38.196 de lei.
Categorie articol: 

Comentarii